Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Επιπλέον 20.000 θέσεις σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

 



Εκτός από τις περίπου 8.100 θέσεις σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, διατίθενται τώρα επιπλέον 20.000 θέσεις.

Οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού ξεκίνησαν ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται έως τις 10 του μηνός. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλουν αίτηση - δήλωση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι για τις επιπλέον 20.000 θέσεις.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να προσφέρει στις νέες και τους νέους μας σύγχρονη Επαγγελματική Κατάρτιση, σε πεδία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, που καλλιεργούν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους, που μπορούν τελικά να τους προσφέρουν προοπτικές σε επαγγέλματα με ζήτηση.

Η Κυβέρνηση επενδύει στο στόχο αυτό, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θέσπισε, ιδρύοντας Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και διασφαλίζοντας χρηματοδότηση σχεδόν 400 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό και αναβάθμιση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου