Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Προφυλακιστέοι και οι επτά για την ρατσιστική επίθεση στο Λασίθι

 


Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, με συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων να περιμένουν έξω από τα δικαστήρια όλες αυτές τις ώρες. 

Με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και οι επτά κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Σε βάρος των επτά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης ανήμερα της Παναγίας, λίγα 24ωρα μετά την επίθεση και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, με τους «7» να εμφανίζονται τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης μόλις την περασμένη Δευτέρα, οπότε και πήραν προθεσμία για την Παρασκευή (27/8).

Οι Πακιστανοί εργάτες, που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα, κατέθεσαν ότι τους χτυπούσαν με λύσσα, συνεχόμενα για 7-8 λεπτά, με κλωτσιές, μπουνιές και βέργες. Περιέγραψαν ότι έσπασαν ακόμα και τα δόντια τους, ενώ σε κάποιους έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι, υποχρεώνοντας τους να γονατίσουν στο πάτωμα, με χαμηλωμένο κεφάλι. Ισχυρίστηκαν ακόμα ότι τους λήστεψαν.

Στην πορεία, οι λαθρομετανάστες, άλλαξαν την κατάθεση τους και έδωσαν συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια, ισχυριζόμενοι ότι οι κατηγορούμενοι τελικά δεν τους έκλεψαν, είχαν πετάξει στο πάτωμα τα χρήματα που τους είχαν αποσπάσει νωρίτερα με τη βία. 

Διαφοροποιήθηκαν δηλαδή ως προς το αδίκημα της ληστείας που είναι κακουργηματικού βαθμού. Στην συνέχεια όμως άλλαξαν ξανά την κατάθεση τους και υποστήριζαν ότι ουσιαστικά δέχονται απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων και για το λόγο αυτό τέθηκαν υπό αυστηρή αστυνομική φύλαξη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου