Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Σε απόγνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, 10 μονάδες μπροστά η Ν.Δ., δεν βοήθησαν οι εμπρησμοί τους συντρόφους

 



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Σε απόγνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να το χωνέψει ότι δεν προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στην κυβέρνηση οι καταστροφικές πυρκαγιές, δεν είναι λίγοι οι σύντροφοι που λένε, "ρε ούτε ένας νεκρός;" Οι πολίτες με την νέα δημοσκόπηση λένε ναι "έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που προστάτεψε οικογένειες και πολίτες από την πύρινη λαίλαπα."

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που μπήκαν με σχέδιο, για να δημιουργήσουν καταστροφή ζητώντας διακαώς νεκρούς, προκάλεσαν δικαιολογημένα δημοσκοπικές απώλειες 2% στην κυβέρνηση, φυσικά και δεν πρόσθεσαν ούτε μία μονάδα στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό δείχνει ότι οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει κερδίσει οφέλη, από την καταστροφή σε βάρος της κυβέρνησης.

Στην πρόθεση ψήφου, 

η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.

Το Κίνημα Αλλαγής και δικαιολογημένα με την ανεπαρκή αντιπολίτευση που ασκεί η Φώφη Γεννηματά, εμφανίζει πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών αφού συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Τα πρώτα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων κρίνονται ικανοποιητικά από το 59,4% του συνόλου, ενώ θετικά αντιμετωπίζεται και η τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου ως προέδρου της επιτροπής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Η διαχείριση των πυρκαγιών επίσης, φαίνεται πως για τους πολίτες δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις αφού συνολικά το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες εμφανίζουν μία ξεκάθαρη κόπωση από την πανδημία με το 54,9% να κρίνει αρνητικά την διαχείριση της κατάστασης στην περίοδο που βρισκόμαστε τώρα, ενώ το 91,4% πιστεύει πως αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα μέσα στο Φθινόπωρο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου