Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Συντριβή C-130 στις Φιλιππίνες

 


Ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων που μετέφερε στρατεύματα μάχης συνετρίβη κατά την προσγείωση νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, σε νότια επαρχία της χώρας. Σε 45 ανέρχονται οι νεκροί εκ των οποίων τουλάχιστον 29 στρατιώτες -επιβάτες του αεροσκάφους- είναι νεκροί και δύο πολίτες, ενώ 50 άτομα έχουν διασωθεί από τα φλεγόμενα συντρίμμια. 



Αυτόπτες μάρτυρες είδαν στρατιώτες να πηδούν από το C-130 λίγο πριν τη συντριβή και την έκρηξη που σημειώθηκε αμέσως μετά. Το αεροπορικό δυστύχημα συνέβη κοντά στο αεροδρόμιο του Τζόλο, στην επαρχία Σούλου, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται καθώς στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 96 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος.



Το Lockheed C-130 Hercules ήταν ένα από τα δύο πρώην αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που παραδόθηκαν φέτος στις Φιλιππίνες ως μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.

Το αεροσκάφος φέρεται να συνετρίβη καθώς δεν κατάφερε να μπει στο διάδρομο προσγείωσης.

Πολλοί επιβαίνοντες είχαν λάβει πρόσφατα τη βασική στρατιωτική τους εκπαίδευση και είχαν σταλεί σε αυτό το νησί στο πλαίσιο μιας κοινής επιχειρησιακής δύναμης καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε αυτή την περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Ο στρατός έχει πολύ αισθητή παρουσία στις νότιες Φιλιππίνες λόγω της δράσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που θεωρείται από την Ουάσινγκτον τρομοκρατική οργάνωση.

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ αποτελείται από ένα δίκτυο μαχητών στους οποίους αποδίδονται αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές ξένων τουριστών και χριστιανών ιεραποστόλων.


Πηγή : Cnn.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου