Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Υπουργείο Υγείας Ισραήλ: Αποτελεσματικό κατά 93% έναντι της βαριάς νόσησης το εμβόλιο της Pfizer

 



Τον τελευταίο μήνα, το εμβόλιο της Pfizer ενάντια στον κορωνοϊό απεδείχθη 64% αποτελεσματικό έναντι της μόλυνσης με συνακόλουθα συμπτώματα από τη μετάλλαξη Δέλτα στο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ σημειώνει πως η ικανότητα του σκευάσματος να αποτρέπει βαριά νόσηση παρέμεινε ιδιαίτερα υψηλή, διατηρώντας ποσοστό 93%, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σχετικά η «Jerusalem Post».

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας συζητούν πλέον μια ενισχυτική δόση εμβολίου για ανοσοκατασταλτικούς ασθενείς, καθώς και την επαναφορά ορισμένων μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 500 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, αλλά δεν υπήρξε κανένας θάνατος.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, στο Ισραήλ έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό 843.390 άνθρωποι. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 2.766, στο υψηλότερο επίπεδο από τη 15η Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν στους 35 (+1).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς, αφού το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από την Covid-19.

Ο αριθμός των πολιτών του Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί ξεπέρασε τα 5,65 εκατομμύρια ή το 60,6% του πληθυσμού.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου