Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Απίστευτο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον εισαγγελέα που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή!

 


Αίσθηση προκάλεσε η νέα άθλια στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τους δύο προτεινόμενους δικαστικούς λειτουργούς, και μάλιστα ο ένας είναι αυτός είναι αυτός που καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης την "αδελφή" οργάνωση της ακροαριστεράς, την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

Θετική γνώμη για την τοποθέτηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και Παναγιώτη Καραγιάννη, στην ηγεσία της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξέφρασε η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουρλιώτης ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαχειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις και συνέδεσε το όνομά του με την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και με την αγόρευση κατά της έκδοσης στην Τουρκία των 8 αξιωματικών.

Υπο αυτά τα δεδομένα, αίσθηση προκάλεσε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τους δύο προτεινόμενους δικαστικούς λειτουργούς, ειδικά επειδή ο ένας από αυτούς καταδίκασε την συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Για να παραπλανήσει από την συμπεριφορά αυτή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, είπε πώς η αρνητική ψήφος δεν αφορά τα πρόσωπα, για τα οποία όπως είπε το κόμμα του έχει θετική άποψη, αλλά τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της ανεξάρτητης αρχής. Πρόσθεσε ότι με πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ο προιστάμενος της Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» επιλέγεται απ ευθείας από τον υπουργό Δικαιοσύνης. 

Από την άλλη πλευρά θετικά ψήφισαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ενώ «παρών» όπως πάντα και όλη η Ελλάδα αναρωτιέται γιατί υπάρχουν στην βουλή δήλωσαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Βουρλιώτης, Καραγιάννης συνταξιοδοτήθηκαν στις 30 Ιουνίου από το δικαστικό Σώμα, και ο πρώτος θα τοποθετηθεί πρόεδρος της Αρχής ενώ ο δεύτερος, αναπληρωτής πρόεδρος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου