Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Έφεση Νότη Μηταράκη στην παροχή ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ των Πακιστανών

 


Ο Υπουργός αντιδρά στην αναγνώριση του προσφυγικού καθεστώτος για τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας που μυρίζει δάχτυλο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε έφεση από τον Μάρτιο του 2021 κατά της απόφασης με την οποία δόθηκε άσυλο στον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ.

Λίγες εβδομάδες πριν, η Αρχή Προσφυγών, προέβη στην αναγνώριση του προσφυγικού καθεστώτος του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα», κάνοντας δεκτό το αίτημα του σε δεύτερο βαθμό για διεθνή προστασία.


Το αιτήμα παροχής ασύλου πάντως που είχε καταθέσει ο Ασλάμ είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό και είχε οδηγήσει σε κινητοποίηση κομμάτων, συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων, που ισχυρίζονταν ότι ο Πακιστανός είχε πέσει θύμα δίωξης από το Πακιστάν λόγω της αντιδικίας με τον εδώ πρέσβη.

Στον αντίποδα όμως την παροχή ασύλου σε δεύτερο βαθμό είχε προκαλέσει επίσης μεγάλες αντιδράσεις, καθώς ο Ασλάμ είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο για το οποίο υπήρχε ακόμα και διεθνές ένταλμα σύλληψης στο παρελθόν.

Ο υπουργός Νότης Μηταράκης λοιπόν, προβαίνει σε αυτή την ενέργεια λόγω ακριβώς αυτών των σφοδρών αντιδράσεων και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. 

Δεν ήταν άλλωστε λίγοι αυτοί που είχαν χαρακτηρίσει την παροχή ασύλου στον Ασλάμ ως «κακόγουστο ανέκδοτο».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου