Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

18 μήνες φυλακή, εκ των οποίων 14 με αναστολή στον 28χρονο που χαστούκισε τον Μακρόν


 

Δέκα οκτώ μήνες φυλάκιση πρότεινε ο εισαγγελέας στον άνδρα που επιτέθηκε και χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν στη δίκη που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης, δύο ημέρες μετά το περιστατικό.

«Δεν προτείνω χρηματικό πρόστιμο, αλλά ζητώ να εξετάσετε τη στέρηση εξάσκησης δημόσιου αξιώματος εφ' όρου ζωής», είπε ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του, ενώ πρότεινε και τη στέρηση του δικαιώματος ψήφου για πέντε χρόνια, με παράλληλη απαγόρευση άδειας οπλοκατοχής για το ίδιο διάστημα.

Λίγη ώρα αργότερα, το δικαστήριο επέβαλε τέσσερις μήνες φυλάκιση στον 28χρονο. Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της επίθεσης σε βάρος ανθρώπου που κατέχει δημόσιο αξίωμα και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εκ των οποίων οι 14 με διετή αναστολή. Όσο διαρκεί η αναστολή, ο νεαρός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί κοινωνική εργασία ή να λάβει ψυχολογική υποστήριξη.

Επίσης του απαγορεύεται να έχει όπλα στην κατοχή του τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων για τα επόμενα τρία χρόνια. Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε πως απαγορεύεται δια βίου η εξάσκηση από μέρους του οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον κατηγορούμενο στην πράξη του, ενώ σημείωσε πως δεν πείστηκε πως ο 28χρονος δεν θα επαναλάβει κάτι αντίστοιχο.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου