Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ποινική δίωξη στον "ιερέα" και ψυχιατρική εκτίμηση για την προσωπικότητα του

 


Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται τα υπολείμματα των μπουκαλιών με το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε στην επίθεση κατά των επτά Μητροπολιτών, των δικηγόρων και του αστυνομικού ο 37χρονος πρώην ιερομόναχος.

Οι αστυνομικοί έχουν βρει και ορισμένες σελίδες που πουλούν τη συγκεκριμένη χημική ουσία και η προμήθειά της, όπως αναγράφεται, μπορεί να γίνει αυστηρά για εργαστηριακή χρήση, όμως το πιο σοβαρό είναι πως στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως το συγκεκριμένο υγρό περιέχει 96% θειικό οξύ.

Ο 37χρονος είχε μαζί του δύο τέτοια μπουκάλια, αλλά πρόλαβε να χρησιμοποιήσει μόνο το ένα πριν τον συλλάβει ο αστυνομικός που επίσης έπεσε θύμα της επίθεσης. 

Νωρίτερα, ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιερομόναχου, που επιτέθηκε με βιτριόλι εναντίον επτά Μητροπολιτών.

 Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί για τις 12:00 τη Δευτέρα και εξερχόμενος της Εισαγγελίας, δήλωσε: «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

Οι γιατροί που τον εξέτασαν είχαν ζητήσει τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική, κάτι που υποστηρίζεται και από τους συνηγόρους του. Ωστόσο, ο 37χρονος θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε, από αστυνομικούς, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ο 37χρονος και  πρόκειται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα γίνει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου