Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Προσαγωγές αντιεξουσιαστών για την βόμβα στο Εδιμβούργο

 


Σε τρεις προσαγωγές αντιεξουσιαστών προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, διερευνώντας το ενδεχόμενο ύποπτων επαφών τους με το ζευγάρι Ελλήνων αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετανία, ως συμμετέχοντες στη βομβιστική επίθεση μικρής ισχύος σε κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία στις 11 Ιανουαρίου 2018.

Οι τρεις προσαχθέντες αντιεξουσιαστές, δύο άνδρες και μία γυναίκα, φαίνεται να διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις με τους συλληφθέντες.

Οι προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν στην κατάσχεση πολλών ψηφιακών πειστηρίων, όπως ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, σκληρών δίσκων και usb, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνησή τους. 

Στη συνέχεια οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και εξερεύνηση των πειστηρίων.

Οι συλληφθέντες αντιεξουσιαστές στη Μ. Βρετανία είναι ένας άνδρας 35 χρόνων και μία 32χρονη γυναίκα που διαμένουν στο Εδιμβούργο και διατηρούσαν επαφές με αντιεξουσιαστές στην Ελλάδα. 

Η βομβιστική επίθεση έγινε στη Σκωτία από τη διεθνή οργάνωση «ακτιβιστών» ITS (Ατομικιστές που Τείνουν στο Αγριο-Individualidades Tendiendo a lo Salvaje), ένα κίνημα στη Χιλή, που έχουν προχωρήσει σε αιματηρές ενέργειες σε πολλές χώρες του κόσμου. Εχουν στο ενεργητικό τους δολοφονίες, βομβιστικές και εμπρηστικές ενέργειες. Σχετικά πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Ευρώπη, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας. «Είμαστε μια ομάδα ατομικιστών παρανόμων και μηδενιστών τρομοκρατών, αφοσιωμένων στην επίθεση με κάθε πιθανό τρόπο για την εκδίκηση και την ακραία υπεράσπιση της Αγριας Φύσης και αρνούμενοι του τεχνο-βιομηχανικού συστήματος, της κοινωνίας του, της τεχνητής ζωής, εντέλει του ίδιου του πολιτισμού, των αξιών και της ηθικής του», γράφουν σε ένα από τα κείμενά τους.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας, η ονομασίες «Εικονοκλαστική Σέχτα» και «Νυχτερινοί Κυνηγοί» είναι τα ελληνικά «παραρτήματα» του ITS. 

Ο «πυρήνας» των ελληνικών παραρτημάτων αποτελείται από 3-4 άτομα. Οι «γιορτινοί τρομοκράτες», όπως χαρακτηρίστηκαν γιατί συνηθίζουν να χτυπούν σε εορταστικές περιόδους εμφανίζοντας εμμονή κατά του καταναλωτισμού, επιχείρησαν τη θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου τον Δεκέμβριο του 2019 με μία βόμβα-σωλήνα με… καρφιά, που δεν εξερράγη. 

Τα μέλη αυτών των επωνυμιών έχουν προβεί σε πέντε ενέργειες. Βόμβα-σωλήνα, η οποία δεν είχε εκραγεί τοποθετήθηκε στις 7 Απριλίου 2018 στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Το μηχανισμό είχε βρει ο φύλακας της σχολής και είχε ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ. Τον Ιανουάριο του 2019, έγινε γνωστό ότι η προηγούμενη ενέργεια ήταν έργο της ομάδας «Εικονοκλαστική Σέχτα», όταν ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι, στις 27 Δεκεμβρίου 2018. 

Το κείμενο είχε δημοσιευθεί σε ισπανόγλωσση ιστοσελίδα.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου