Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Μετάλλαξη Δέλτα: Το Ισραήλ επαναφέρει τις μάσκες σε κλειστούς χώρους - Συναγερμός στην Ευρώπη


 

Στα πρόθυρα νέου κύματος πανδημίας είναι το Ισραήλ εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, καθώς την Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, καταγράφηκαν περισσότερα από 100 νέα κρούσματα. 

Η κυβέρνηση Μπένετ αποφάσισε να επαναφέρει τις μάσκες στους κλειστούς χώρους σχεδόν για όλους – και τους εμβολιασμένους – ενώ το μέτρο θα ισχύσει από σήμερα, Παρασκευή, 25 Ιουνίου.

«Ήδη, στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόρ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας συνιστά τη χρήση μάσκας σε μεγάλες συγκέντρωσεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι εκδηλώσεις Υπερηφάνειας (Gay Pride) που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.

Βάσει των νέων κανονισμών του υπουργείου Υγείας, ακόμη και εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από την covid-19 θα μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα έως και 14 ημέρες, αν οι αρχές πιστεύουν ότι είχαν «στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από το επικίνδυνο αυτό παραλλαγμένο στέλεχος».

Την ίδια ώρα, οι 27 ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν την ενεργοποίηση περιορισμών στις μετακινήσεις για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο περιπτώσεις: σε περίπτωση αύξησης των λοιμώξεων και σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων μεταλλάξεων της COVID-19 -τότε, η ΕΕ θα δύναται να αποφασίζει το κλείσιμο των συνόρων σε ταξιδιώτες που θα έρχονται από τρίτες χώρες.

Παρ΄όλο που όλοι οι ειδικοί έχουν τονίσει τον τελευταίο καιρό πως η νέα «παραλλαγή Δέλτα» θα επισκεφτεί όλες τις χώρες της Ευρώπης, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας υπήρξε μία σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που φέρουν το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα επιβεβαιώνονται 18 κρούσματα της νέας παραλλαγής Δέλτα.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης

Τα 15 από τα 18 στελέχη αφορούν δείγματα από το Ηράκλειο Κρήτης, 1 δείγμα προέρχεται από την Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, 1 από τη Π.Ε.Θεσσαλονίκης και 1 από πύλη εισόδου (Διεθνής Αερολιμένα ΑΘηνών Ελ. Βενιζέλος).

Αν και τα κρούσματα δεν θεωρούνται πολλά, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι οι στενές επαφές τους οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση και ξεπερνούν τις δέκα στο σύνολο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου