Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

«Δεν έχω λάβει καμία επίσημη κατηγορία», λέει ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

 



«Δεν πρόκειται να απαντήσω σε φήμες, αλλά είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε οποιαδήποτε πραγματική καταγγελία μπορεί να έχει γίνει» λέει στο protothema.gr ο καθηγητής τον οποίον κατηγορεί ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ ζητώντας την απομάκρυνσή του, λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει επίσημα καμία ενημέρωση για τις κατηγορίες και δεν είναι διατεθειμένος να πάρει θέση απέναντι σε φήμες, όπως τις χαρακτηρίζει. «Υπάρχει ένα κλίμα εναντίον μου με κάποιες κατηγορίες τις οποίες εγώ επίσημα δεν έχω λάβει. Δεν έχω καμία ενημέρωση για το τι κατηγορούμαι, πέραν από πράγματα που μεταφέρει ο φοιτητικός σύλλογος και για τα οποία δεν θα πάρω θέση, γιατί είναι φήμες».

Όπως είπε στο protothema.gr είναι εν αναμονή των επίσημων διαδικασιών από το Τμήμα του και δεν είναι σε αποχή από τα καθήκοντά του, αλλά αναμένει το εάν θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του. «Δεν είμαι σε αποχή από τα καθήκοντά μου και αναμένω τις επίσημες διαδικασίες από τις διοικητικές υπηρεσίες του τμήματος για το εάν θα κινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία. Εγώ ενημερώθηκα τον Μάρτιο για μια ένορκη διοικητική εξέταση, κλήθηκα να απαντήσω τον Μάρτιο σε κάποια ερωτήματα και δεν δέχθηκα κανένα ερώτημα σε σχέση με τέτοια ζητήματα, όπως αυτά που κυκλοφορούν στα Μέσα αυτές τις ημέρες. Η διαδικασία αυτή υποτίθεται είναι μυστική, δεν έχω λάβει γνώση του πορίσματος και δεν τοποθετούμαι σε κάτι άλλο».

Οι καταγγελίες για τον καθηγητή

Τεράστιος σάλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες φοιτητριών του τμήματος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ εναντίον καθηγητή τον οποίο κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Τα μηνύματα που έγραψαν έξω από την πόρτα του γραφείου του, αλλά και οι δηλώσεις κάποιων φοιτητριών προκαλούν αγανάκτηση και θυμό. «Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας παρενοχλεί στους διαδρόμους», «Ζητάει ανταλλάγματα για να μας περάσει στο μάθημα», «ζητάει να μας φωτογραφήσει γυμνές για να νιώσουμε όμορφες» «μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό», είναι μερικά απ’οσα γράφτηκαν έξω από το γραφείο του καθηγητή που τέθηκε σε αποχή από τα καθήκοντά του.

Φοιτήτρια της σχολής μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει: «Επιδίωκε να επικοινωνεί μαζί μας αλλά και εμείς μαζί του για απορίες μέσω των social media και όχι μέσω του ακαδημαϊκού email όπως είναι το σωστό.Επειδή ήταν η φύση των μαθημάτων που δίδασκε τέτοια ζητούσε ασκήσεις που αφορούσαν σε φωτογραφίες και ζητούσε πορτραίτα. Κάποια από τα πορτραίτα ζητούσε να είναι και από άλλα μέλη του σώματος σε φωτογραφίες. Θέλουμε να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος καθηγητής από το πανεπιστήμιο για να μπορέσουμε να πηγαίνουμε στο μάθημα χωρίς να φοβόμαστε».

Ο συγκεκριμένος καθηγητής βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικής ποινής ύστερα από καταγγελίες για εκφοβισμό, αντισυναδελφική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση, που εμπεριέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες στο σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ.

Το protothema.gr δεν δημοσιεύει το όνομα του καταγγελόμενου καθηγητή, πριν λάβουν επίσημο χαρακτήρα οι σε βάρος του καταγγελίες, καταγράφει ωστόσο και τη δική του εκδοχή των γεγονότων.



Βασίλης Γούλας, Λίνα Κεκέση
Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου