Τρίτη 11 Μαΐου 2021

GPO εμπιστεύονται οι πολίτες την Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Αντίπαλος του Τσίπρα ο ΚΑΝΕΝΑΣ

 


Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,9% (μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου). Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,2% (23,5% τον προηγούμενο μήνα), το ΚΙΝΑΛ με 7,2% (7%), το ΚΚΕ με 6,1% (6,4%), η Ελληνική Λύση με 3,9% (4%), το ΜΕΡΑ 25 με 3,2% (3,4%). Η διασπορά ψήφου ( άλλο κόμμα, λευκό, άκυρο, αποχή, αναποφάσιστοι) συγκεντρώνει το 19,5% στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα ποιος ξέρει καλύτερα οικονομικά, ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομική κρίση, και ποιος είναι ικανός να φέρει επενδύσεις στην χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναμφισβήτητα και με διαφορά πρώτος, με τον Αλέξη Τσίπρα να παλεύει με τον ΚΑΝΕΝΑ για να βγει δεύτερος.





Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, πρώτος έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας, με 77,9% και ακολουθεί ο υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου με 59,8%. Τρίτος στην αξιολόγηση είναι ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, με 58,9% και τέταρτος-επίσης ενισχυμένος- ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης με 54% θετικές γνώμες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπλήρωση της πρώτης εξάδας από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα (50,5%) και Εργασίας κ. Κ. Χατδηδάκη (43,8%).




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου