Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Φθάνουν σήμερα στη Μύκονο οι πρώτοι 50 από τους συνολικά 120 νέους «αδιάφθορους» αστυνομικούς

 


Oι πρώτοι 50 από τους συνολικά 120 «αδιάφθορους» αστυνομικούς που θα στελεχώσουν το νέο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου αναμένεται να φθάσουν σήμερα στο νησί των Ανέμων, σε μια προσπάθεια ελέγχου των φαινομένων ανομίας που παρατηρούνται κατά καιρούς σε δημοφιλείς προορισμούς, ενόψει μάλιστα και του ανοίγματος της φετινής τουριστικής σεζόν.

Όπως δηλώνει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος της περιοχής κ. Κωνσταντίνος Π. Κουκάς, στη Μύκονο έχει συσταθεί με Προεδρικό Διάταγμα από τον περασμένο Νοέμβριο αστυνομική Υποδιεύθυνση που πρακτικά τώρα αρχίσει να στελεχώνεται.

«Η υφιστάμενη δύναμή μας είναι 29 άτομα, σήμερα θα έρθουν τα 50 νέα και μέχρι το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στα μέσα του μήνα αναμένονται και οι υπόλοιποι, προκειμένου να φθάσουμε τον αριθμό των 120. Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο πάλευα εδώ και χρόνια για να υλοποιηθεί» τονίζει, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο δήμος είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τους αστυνομικούς δωρεάν για όσο διάστημα απαιτηθεί!

«Έχουμε νοικιάσει σπίτια γι’ αυτό το σκοπό, προκειμένου να μην υπάρχει και η δικαιολογία ότι είναι ακριβά στη Μύκονο και ενδεχομένως να μην μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στη διαμονή τους, όπως ακουγόταν παλαιότερα. Ο δήμος έχει επίσης παραχωρήσει κτίριο, για να συστεγαστεί επίσης δωρεάν η Υποδιεύθυνση της ΕΛ.Α.Σ και θέλω να τονίσω την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη που έχει δείξει την πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, γιατί παλαιότερα είχαμε παρατηρηθεί φαινόμενα ανομίας στο νησί. Είμαι 6,6 χρόνια δήμαρχος, και δεν είχα ξαναδεί ποτέ τέτοια ανταπόκριση από το υπουργείο».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουκάς είναι αυτός που το 2018 είχε υποβάλλει μήνυση στον Άρειο Πάγο κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του τότε αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, «για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, γιατί ενώ επιμόνως έστελνα επιστολές και τους «ενοχλούσα», δεν στελεχωνόταν το καλοκαίρι τη Μύκονο» όπως μας λέει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνόμευση στο νησί θα κινηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού, αφού η ΕΛ.ΑΣ. είναι έτοιμη να διαθέσει drones και συσκευές υψηλής τεχνολογίας, μέρος των οποίων είναι έτοιμο να καλύψει όχι μόνο το κράτος και ο δήμος Μυκόνου, αλλά και οι ευκατάσταστοι επιχειρηματίες της περιοχής που δεν αντέχουν να βλέπουν κάθε καλοκαίρι κακοποιούς να κλέβουν αντικείμενα μεγάλης αξίας από βίλες ή να προβαίνουν σε οποιεσδήποτε άλλες παράνομες πράξεις, χωρίς να συλλαμβάνονται, είτε γιατί αδυνατούσε μέχρι σήμερα η αστυνομική δύναμη να τους αντιμετωπίσει, είτε γιατί υπήρχαν κατά το παρελθόν ένστολοι αξιωματικοί που εσκεμμένα δεν κινητοποιούνταν. Μετά το «ξήλωμα» της προηγούμενης διοίκησης του αστυνομικού τμήματος και την εκ νέου στελέχωση και επάνδρωσή του, η Μύκονος ευελπιστεί ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικό όσον αφορά την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.


Πηγή : newsbeast.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου