Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Φόβοι για πόλεμο ευρείας κλίμακας ανάμεσα σε Ισραήλ - Παλαιστινίους

 


Πάνω από 1.000 ρουκέτες έριξαν προς την ισραηλινή επικράτεια οι Παλαιστίνιοι που συνεχίζουν να προκαλούν τους Ισραηλίτες.

Οι Ισραηλίτες με συνεχείς αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας δεν δείχνει καμία διάθεση και κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης, τροφοδοτώντας τους φόβους για έναν «πόλεμο ευρείας κλίμακας».

Οι ΗΠΑ παρενέβησαν, με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, να συνομιλεί τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισράηλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και να ζητά τερματισμό της βίας. 

Οι σειρήνες από το Τελ Αβίβ ηχούσαν μέχρι, πριν από λίγη ώρα, με τις ένοπλες δυνάμεις να απειλούν με αντίποινα, καθώς όπως ανέφεραν, από τη Λωριδα της Γάζας εκτοξεύτηκαν ρουκέτες με στόχο Ισραηλινούς πολίτες.

Ένα εξάχρονο παιδί στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, ήταν το τελευταίο θύμα ενός νέου μπαράζ από την Χαμάς εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας που προκάλεσε ζημιές στην πόλη Ασκελόν, που βρίσκεται κοντά στο φράκτη μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της ισραηλινής επικράτειας.

Ο θάνατος του παιδιού ανεβάζει σε επτά - συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη - τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα εχθροπραξιών τη Δευτέρα, τις πιο σφοδρές από τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα το 2014.

Στη Γάζα, 65 άνθρωποι πέθαναν σε ισραηλινές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων 16 παιδιών και πολλών διοικητών της Χαμάς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις αναφέρουν ότι έχουν σκοτώσει συνολικά δέκα αξιωματικούς της Χαμάς αλλά και στελέχη της επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ, της δεύτερης ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας που στηρίζει την Χαμάς, σε επιδρομές από το βράδυ της Δευτέρας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου