Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Σε… νιρβάνα κάνναβης ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Διαστάσεις… θριάμβου επιχειρεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας ως αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη ήταν λάθος.

Ο κ. Καρανίκας, που έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή της χώρας από τον Ιούλιο του 2019, έδωσε συνέντευξη στον ρ/σ «Κόκκινο 105,5» προκειμένου να πει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο κ. Γεωργιάδης και του ζήτησε συγγνώμη για την τότε στάση του και τους χαρακτηρισμούς, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είναι «υπεύθυνη αντιπολίτευση», θα υπερψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Είναι σαφής η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να «σβήσει» ό,τι μπορεί από πρόσφατο και απώτερο παρελθόν από το πολιτικό DNA του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας της, χρησιμοποιώντας την ευθεία πολιτική τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη.

Είναι ωστόσο δύσκολο. Είναι δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ των fakenews, ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε Listerine για τον κορονοϊό και αμφισβητούσε την ύπαρξη εμβολίου, που γέμιζε τις πλατείες και καλούσε σε μη στήριξη των μέτρων προστασίας, προκαλώντας υγειονομικό σαμποτάζ, ο ΣΥΡΙΖΑ που αναλάμβανε την ευθύνη να κολλήσουν κάποιοι κορονοϊό προκειμένου να γίνουν διαδηλώσεις, να πλασαριστεί τώρα ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Η ανάδειξη του θέματος «Καρανίκας/φαρμακευτική κάνναβη» μοιάζει λίγο σαν τον πνιγμένο που προσπαθεί να κρατηθεί από τα μαλλιά του. Η μετατροπή ενός θέματος που ναι μεν έχει την αξία του αλλά κινείται στο περιθώριο και όχι στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής ως μείζον, έχει από μόνη της πεπερασμένες δυνατότητες. Και προφανή σκοπό. Οχι τόσο να φανεί αναξιόπιστη η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση, αλλά να «μπιζαριστεί» το πιο συντηρητικό κοινό της λόγω… κάνναβης. Η λογική αυτή αγνοεί το πολιτικό δεδομένο πως δύσκολα αλλάζει κανείς πολιτική προτίμηση για την κάνναβη, ενώ την ίδια στιγμή το κεντρώο κοινό που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι διεκδικεί βλέπει με μεγάλη συμπάθεια κινήσεις όπως του κ. Γεωργιάδη.

Επιπροσθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει ένα αφήγημα, με αφορμή το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, ότι η Ν.Δ. εξελέγη παραπλανώντας τους πολίτες για τις θέσεις της. Και, όπως συνέβη με το θέμα της κάνναβης, συνέβη με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την ασφάλεια του πολίτη, την εγκληματικότητα και άλλες βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις.

Οσον αφορά το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε πει ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι δεν θα την ψηφίσει, αλλά, αν γινόταν νόμος του κράτους, θα ήταν υποχρεωμένος ως πρωθυπουργός να τον εφαρμόσει. Οπερ και εγένετο.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πολιτών, η όποια συζήτηση, σε όποιο επίπεδο, είναι προφανές πως δεν μπορεί να αποκρύψει τη βελτίωση της κατάστασης σε σύγκριση με το τι επικρατούσε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η δε προσπάθεια να γίνει πολιτική εκμετάλλευση του τρομακτικού και τραγικού δυστυχήματος στα Γλυκά Νερά, πέραν του ότι δημιουργεί αποστροφή στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που αντιλαμβάνονται τα πράγματα, εξοργίζει κιόλας, καθώς γίνεται προσπάθεια να «πλασαριστεί» ως αύξηση της εγκληματικότητας μαζί με τα επεισόδια στις πλατείες, στις διαδηλώσεις κ.λπ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου