Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Το ουζερί της Χρύσας και του Γιώργου στο γραφικό ψαρολίμανο του Κερατσινίου



Το λιμανάκι του Κερατσινίου είναι ένας τόπος μαγικός. Ένα τοπίο, απίστευτο που σε κάνει να ξεφεύγεις σαν εκδρομή σε νησί. 



Κάτω από τον παροπλισμένο θερμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ και το ψηλότερο φουγάρο της Αττικής, απέναντι από τις πελώριες γερανογέφυρες της Cosco και παροπλισμένα κρουαζιερόπλοια, βρίσκεται το μικρό ψαρολίμανο της περιοχής με υπέροχη κουζίνα.

Στο λιμανάκι του Κερατσινίου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που το κρατάει ζωντανό ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και εξωραϊστικός «Άγιος Νικόλας» Κερατσινίου-Δραπετσώνας και φυσικά το ουζερί της Χρύσας και του Γιώργου.



Η Χρύσα και ο Γιώργος στο ουζερί τους εδώ και τριάντα χρόνια αξιοποιούν τα ψαρέματα των τοπικών αλιέων, και έχουν πάντα φρέσκα αλιεύματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σε κοροιδέψουν, σου λένε αμέσως ποια είναι τα φρέσκα και ποια τα κατεψυγμένα.



Θα πιείτε το ούζο σας, την παγωμένη μπύρα σας, το τσίπουρο σας συνοδεία με νόστιμες τηγανητές γαρίδες, σαρδέλες, γαύρους και τα μπαρμπουνάκια από τα φρέσκα και μεζέδες με κυρίαρχους (σε νοστιμιά και πρωτοτυπία) τους κεφτέδες από τυροκαυτερή, αλλά και τα σαγανάκια με τα μύδια και άλλες νοστιμιές.

Αξίζει να το επισκεφτείτε και να περπατήσετε μετά για να χωνέψετε ακούγοντας και μυρίζοντας την θάλασσα.

Αφήνετε το αυτοκίνητο επάνω και κατεβαίνετε τα σκαλάκια μέχρι κάτω, εκτός και εάν έχετε μηχανή όπως είχαμε εμείς και κατεβήκαμε με την Harley από την είσοδο που υπάρχει ποιο κάτω που είναι μόνο για ψαράδες, και έτσι φτάσαμε μέχρι έξω από το μαγαζί.


Ευριδίκη Γεωργιάδη





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου