Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΗΠΑ: Πιλότος έβλεπε γυμνός πορνό κατά την διάρκεια πτήσης, μπροστά στα μάτια γυναίκας συναδέλφου του

 


Ο 60χρονος πιλότος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο αστυνομικής επιτήρησης, ενώ καλείται να πληρώσει  πρόστιμο ύψους 1.000 δολαρίων.

Το περιστατικό συνέβη σε αεροσκάφος της Southwest Airlines, που εκτελούσε πτήση από τη Φιλαδέλφεια προς το Ορλάντο, στις 10 Αυγούστου του 2020.

Αφού το αεροπλάνο είχε απογειωθεί και σταθεροποιηθεί στο κατάλληλο ύψος πλεύσης, ο πιλότος, ονόματι Μάιλ Χάακ, εγκατέλειψε την θέση του, αφαίρεσε τα ρούχα του και ξεκίνησε να παρακολουθεί πορνό σε υπολογιστή που βρισκόταν στο πιλοτήριο.

Όσο ο πιλότος συνέχιζε να επιδεικνύει «ανάρμοστη συμπεριφορά», όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, τα «ηνία» του αεροσκάφους είχε αναλάβει η δεύτερη πιλότος, η οποία, όντας φυσικά στο πιλοτήριο, γινόταν παράλληλα μάρτυρας των πράξεων του 60χρονου.

«Ο πιλότος όφειλε να φερθεί με υπευθυνότητα. Αυτού του είδους η αποκλίνουσα συμπεριφορά δεν θα έπρεπε να γίνεται αποδεκτή από κανέναν», σχολίασε ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Μάικλ Κάνινγκχαμ.

Ο ίδιος ο Χάακ, έχοντας συνταξιοδοτηθεί λίγο μετά το συμβάν, δήλωσε «ένοχος» για την κατηγορία της σκοπίμου διενέργειας δημόσιας άσεμνης πράξης.

Ο δικηγόρος του πιλότου δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο πελάτης του αναλάμβανε την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις του και δεν προτίθετο να προβάλει «καμιά δικαιολογία» για αυτές.

Παρόλα αυτά, ο δικηγόρος υποστήριξε επίσης πως ο πελάτης του άξιζε επιεική μεταχείριση λόγω του προηγούμενου «έντιμου» βίου του και της «σκληρής δουλειάς» που επιτέλεσε με αίσθηση του καθήκοντος όλα αυτά τα χρόνια.

«Η ντροπή που βίωσε ο ίδιος και η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν οι πράξεις του αποτέλεσαν, για τον Μάικλ Χάακ, την μεγαλύτερη τιμωρία», είπε ο δικηγόρος του πιλότου, Μάικλ Σάλνικ.

Εκπρόσωπος της Southwest Airlines δήλωσε, σχετικά με το συμβάν, ότι η εταιρεία «Δεν έχει καμιά ανοχή για τέτοιου είδους συμπεριφορές και πάντα θα αναλαμβάνει δράση όταν υπάρχουν τεκμήρια για την διενέργεια παρόμοιων πράξεων στα αεροσκάφη της».

«Ερευνήσαμε το περιστατικό και, ως αποτέλεσμα, ο κ. Χάακ δεν έλαβε την αποζημίωση που κανονικά θα δικαιούταν να λάβει, μετά την αποχώρησή του από το δυναμικό της εταιρείας μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Southwest στην ανακοίνωσή του.


ΠΗΓΗ: New York Post 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου