Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Δεν τόλμησε να προκαλέσει Μητσοτάκη - Δένδια ο Τσαβούσογλου


 

Με τον φόβο μην γίνει διεθνώς ρεζίλι, ο Τσαβόσογλου δεν τόλμησε να προκαλέσει ούτε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

Οι προκλήσεις έμειναν στην Θράκη, που δεν είχε κανένα δίπλα του για να του αντιπαρατεθεί ,και να του απαντήσει.

Πρίν συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση, έγινε σε θετικό κλίμα και «διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας».

Στη συνέχεια και αφού πήγαν περπατώντας από το Μαξίμου στο  ΥΠΕΞ, έγινε η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου η οποία κράτησε δύο ώρες.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συμφωνηθεί μια συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και, σε ορισμένα σοβαρά θέματα, των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι «σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης  συνεννόησης και, αν αυτό καταστεί δυνατόν σταδιακής ομαλοποίησης σε βάθος».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου