Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Εξιχνιάστηκε η ληστεία πανάκριβου ρολογιού στην Μύκονο - Συνέλαβαν τον ένα από την συμμορία

 


Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος ημεδαπού στη Μύκονο, από τον οποίο πήραν αφού τον γρονθοκόπησαν ένα ρολόι Patek Philippe Aquanaut αξίας 103.000 ευρώ.

Συνελήφθη προχθές Παρασκευή ένας 40χρονος αλλοδαπός.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους τρεις αλλοδαπούς, συνεργούς του συλληφθέντα, τα στοιχεία των οποίων έχουν προσδιοριστεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα όπως εξακριβώθηκε, την Πέμπτη (20 Μαΐου 2021) πρώτες πρωινές ώρες οι κατηγορούμενοι αφού εντόπισαν ημεδαπό που κινούταν πεζός στη Χώρα Μυκόνου, δύο από αυτούς του αφαίρεσαν με σωματική βία ρολόι χειρός μεγάλης χρηματικής αξίας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και έπειτα από ενδελεχή αξιοποίηση στοιχείων την Παρασκευή (21 Μαΐου 2021) το μεσημέρι συνελήφθη ο 40χρονος δράστης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν το χρηματικό πόσο των 245 ευρώ, αεροπορικά - ακτοπλοϊκά εισιτήρια, κινητό τηλέφωνο και χειρόγραφες σημειώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατείται και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Σύρου «Ο Osman Α., κινούμενος πεζός, κατά μόνας εντόπιζε τα υποψήφια θύματα που έφεραν ρολόγια πολυτελείας και τα επιτηρούσε διακριτικά έως ότου φθάσουν στο κατάλληλο σημείο ενημερώνοντας τηλεφωνικώς προφανώς με ιντερνετικές εφαρμογές τα έτερα μέλη και εν συνεχεία αποχωρούσε ώστε να μη γίνεται αντιληπτός και να μην έχει καμία περαιτέρω εμπλοκή. Ακολούθως οι άλλοι προσέγγιζαν το θύμα και ο Hakim B., αρχικά απηύθυνε στο θύμα χαιρετισμό με χειραψία ώστε το θύμα να τείνει το χέρι που έφερε το ρολόι και στη συνέχεια ασκούσε βια σε βάρος του γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο και το στήθος. Στη συνέχεια ο Righi Μ. αφαιρούσε με αστραπιαίες κινήσεις το ρολόι ενώ ο Mahdi A. βρισκόταν σε απόσταση επιτηρώντας τον χώρο και τις κινήσεις των άλλων μελών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας τους και της οργάνωσης είναι ότι άμεσα μετα την τέλεση της πράξης, τα επιχειρησιακά μέλη άλλαζαν ενδυμασία και αποχωρούσαν από τη Μύκονο με το πρώτο διαθέσιμο μέσο. Ακτοπλοικώς και αεροπορικώς».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου