Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ποιός δολοφόνησε τον Μαριούθκια στην Κύπρο; Άλλο ένα συμβόλαιο θανάτου στην νύχτα

 


Η ενέδρα θανάτου στον 34χρονο Μάριο Γεωργίου, γνωστός ως «Μαριούθκιας», ήρθε να προστεθεί στο κάδρο των δολοφονιών που διαπράχθηκαν με φόντο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με τη λίστα πλέον να περιλαμβάνει 18 δολοφονίες, οι οποίες καταγράφηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα.

Ο εκτελεστής του «Μαριούθκια» έβαλε για άλλη μια φορά γρίφους στην Αστυνομία, οι οποίοι ενδεχομένως να παραμείνουν άλυτοι, όπως έμειναν σε άλλες τόσες περιπτώσεις, αφού όσο περνάνε οι ώρες, τόσο εξανεμίζονται οι ελπίδες για εντοπισμό του δράστη, σε συνδυασμό ότι οι ανακριτές δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να τους οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στο κάδρο των υπόπτων της Αστυνομίας βρίσκονται αρκετά πρόσωπα, ωστόσο η σεναριολογία δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει τους ανακριτές σε συλλήψεις, ενώ τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος είναι ελάχιστα, με τις ελπίδες να επικεντρώνεται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος.

Θεωρείται δεδομένο πως ο εκτελεστής ήταν διαβασμένος και γνώριζε τις κινήσεις του στόχο του, εξού και παραμόνευε στο σημείο από όπου θα περνούσε για να μεταβεί στην οικία του. Έτσι, είχε στήσει καρτέρι, κρυμμένος πίσω από τα κυπαρίσσια, στο σημείο όπου ο 34χρονος θα ελάττωνε με το όχημα του για να περάσει το κύρτωμα, και τότε άνοιξε πυρ εναντίον του, φέροντας εις πέρας την αποστολή του.



Η γκανγκστερική δολοφονία του 34χρονου ομοιάζει με άλλες δολοφονίες που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, όχι ως προς τον τρόπο δράστης, αλλά ως προς την επαγγελματικότητα του εκτελεστή.

Ο «Μαριούθκιας» που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στη λίστα των νεκρών του υποκόσμου, θεωρείται επίσης «σημαντικό πρόσωπο» για τις Αρχές, αφού ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ το 2020 είχε τεθεί και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μετά την έκτιση της ποινής του, η Αστυνομία συνέχισε να τον προστατεύει, αφού εξέφραζε φόβους για τη ζωή του.

Ο τρόπος δράσης του εκτελεστή, ο οποίος αναμφίβολα ήταν καλά μελετημένος, δείχνει πως ο ηθικός αυτουργός ή οι ηθικοί αυτουργοί τον ήθελαν νεκρό και δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να μείνει στη μέση το συμβόλαιο θανάτου.  

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτη ότι γύρω στις 21:15 το βράδυ, εντόπισε το θύμα της επίθεσης εντός του οχήματός του τραυματισμένο από πυροβολισμούς και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις.

Στο σημείο κλήθηκαν και ιατροδικαστές για αυτοψία. Σύμφωνα με τα ευρήματα των Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι το θύμα έφερε τραύματα στην κροταφο-ζυγωματική περιοχή του κεφαλιού και στα δύο χέρια.



Το περίεργο είναι ότι αν και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων είχε αγοράσει την Δευτέρα (19/4) ο 34χρονος και είχε παραλάβει το νέο του όχημα πολυτελείας, την κίτρινη Lamborghini και το βράδυ τον εκτέλεσαν!!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου