Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το αφήγημά του προσβάλλει τους επιστήμονες

 


Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό από την Αξιωματική Αντιπολίτευση μια συνωμοσιολογία, γύρω από την Επιτροπή και τον ρόλο της. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση χτίζει το αφήγημά της πάνω σε μια χειραγωγούμενη, δήθεν από την Κυβέρνηση, Επιτροπή.

Είναι ένα αφήγημα που προσβάλλει και τους επιστήμονες που έχουν ανεξάρτητη επιστημονική άποψη, η οποία και εκφράζεται εντός της Επιτροπή. Πολλές από αυτές τις απόψεις εκφράζονται από πολλά μέλη της Επιτροπής και δημοσίως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό.

Είναι προφανές, η Επιτροπή αξιολογεί κάθε φορά τα επίκαιρα δεδομένα, εισηγείται στην Κυβέρνηση και Κυβέρνηση αποφασίζει.

Ο κ. Τσίπρας στις 31 Μαρτίου, μιλώντας σε ανθρώπους της εστίασης, έλεγε ότι ήταν  παράλογο να ανοίξουν. Ήταν η περίοδος που η Κυβέρνηση εισηγείτο -όπως και έκανε- να δοθούν κάποιες βαλβίδες αποσυμπίεσης, ανάσες ελευθερίας στους πολίτες, για καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τότε ότι ήταν παράλογο και τώρα μιλάει για άνοιγμα στην εστίαση, ενώ λίγα εικοσιτετράωρα πριν κατηγορούσε την Κυβέρνηση ότι αγνοεί τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή η Κυβέρνηση έθεσε ερώτημα στην Επιτροπή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς ραντεβού και των εμπορικών κέντρων και η Επιτροπή είπε όχι.

Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι ένα λαϊκίστικο αφήγημα το οποίο δημιουργεί αμφιβολίες και προσβάλλει τους επιστήμονες και την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από όλους.

Δεν περιμέναμε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ.  Συζητάμε το οργανωμένο και υπεύθυνο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένουμε τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου