Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των τριών εργατών από ηλεκτροπληξία



Οι άτυχοι εργάτες κεραυνοβολήθηκαν από 20.000 βολτ.

Τρία άτομα έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, μετά τον τραγικό θάνατο τριών εργατών από ηλεκτροπληξία στην Ερέτρια, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τρεις συνολικά προσαγωγές.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό και την επιβλέπουσα του έργου. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες αυτές προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Μία από τις κατηγορίες που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία αναμένεται να είναι και εκείνη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Οι τρεις εργαζόμενοι εξειδικευμένου συνεργείου, είχαν αναλάβει την διεκπεραίωση των έργων, την οποία εκτελούσε εδώ και λίγους μήνες στην περιοχή ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ένας από τους άτυχους εργαζόμενους κρεμόταν για παραπάνω από δυο ώρες νεκρός στην κολώνα, όπου βρίσκονταν τα καλώδια υψηλής τάσης.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν ανέβει να μεταφέρουν κάποια καλώδια. Όταν σηκώθηκε ο γερανός, ένα καλώδιο με 20.000 Volt ταλαντεύτηκε, ακούμπησε κι έτσι έγινε το δυστύχημα. Εκείνος που ήταν πάνω στην κολώνα πέθανε ακαριαία, όπως και οι άλλοι δυο που ήταν κάτω. Δυστυχώς κανένας δεν μπορούσε να βοηθήσει όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες. Ο χειριστής του γερανοφόρου, αν και τον χτύπησε κι εκείνον η τάση του ρεύματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου