Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Η διαδικασία εμβολιασμού λειτουργεί υποδειγματικά - Συνεχίζεται η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

 


Τη διαδικασία εμβολιασμού της ομάδας ασθενών με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου που ξεκίνησε σήμερα παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής. Ο Πρωθυπουργός:

Συνομίλησε με πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν.

Ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες φροντίδας που προσφέρουν.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

Έχουμε κάνει μέχρι στιγμής 1.700.000 εμβολιασμούς. Όπως βλέπετε, η διαδικασία λειτουργεί υποδειγματικά και θα πρέπει πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε τους υγειονομικούς μας, οι οποίοι με χαμόγελο υποδέχονται όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν.

Το σημαντικό είναι ότι από τον επόμενο μήνα θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς μόνο το μήνα Απρίλιο, δηλαδή λίγο λιγότερους από όσους έχουμε κάνει τους τρεις μήνες -από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο- και είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 και όλους τους συμπολίτες μας με βαριά υποκείμενα νοσήματα, με τουλάχιστον μία δόση.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μετά θα αρχίσει εκ των πραγμάτων να μειώνεται και η πίεση στα νοσοκομεία μας, διότι τα νοσοκομεία δοκιμάζονται πρωτίστως από τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς στο να αρρωστήσουν βαριά.


Συνεχίζεται και η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. ειδικά στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό:

Το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Στόχος είναι να διαθέτει από την Τετάρτη 7 Απριλίου 130 απλές κλίνες covid και 33 Μ.Ε.Θ. covid.  Και σταδιακά να αναπτύξει έως και 180 κλίνες covid. 

Επιπλέον, δημιουργούνται 51 καινούργιες Μ.Ε.Θ. στα νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Ιπποκράτειο», «Ελπίς» και «Κωνσταντοπούλειο».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου