Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Βραχυκύκλωμα άφησε χωρίς ρεύμα 1 εκατομμύριο κατοίκους


 

Ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕστον Ασπροπυργο ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής η αιτία που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές στην Ελλάδα.

Συνολικά πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα.

Χωρίς ρεύμα έμειναν έως και μία ώρα το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Παλαιό Φάληρο, Κερατσίνι, Νέα Σμύρνη, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα, ενώ επανηλεκτροδοτήθηκαν αργά τη νύχτα με τις παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Πελοπόννησο σε περιοχές όπως η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Σπάρτη, η Καλαμάτα αλλά και η Αίγινα, ο Πόρος και το Αγκίστρι. 

12 πυροσβέστες με 4 οχήματα επιχείρησαν άμεσα στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αμέσως μετά την τεράστια έκρηξη, η επιχείρηση κατάσβεσης εξελίχθηκε ομαλά κατά τη διάρκεια της νυχτας. Ωστόσο, στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε αναζωπύρωση.

Τα αίτια της έκρηξης ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου