Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Έρχεται σκληρό lockdown στην Αττική

 



Ο μέσος ημερήσιος όρος νέων κρουσμάτων, η άνοδος των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι βασικές παράμετροι που "κοκκίνησαν" την Αττική.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται επιδημιολογικά η Αττική, με την επιτροπή των ειδικών να διατυπώνει τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση και να λαμβάνονται από αυτήν οι τελικές αποφάσεις, τις οποίες θ’ ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το σενάριο του αυστηρού lockdown για την Αττική στη λογική των άλλων «κόκκινων» περιοχών, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και η ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς ως προς τη διασπορά του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε προχθές ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κύριος Νίκος Σύψας, ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt στην Αττική υπολογίζεται στο 0,98%, αλλά αποτυπώνοντας την εικόνα της επιδημίας μερικές μέρες πριν και σήμερα εκτιμάται πάνω από το 1 γεγονός, επίπεδο που συνήθως σημαίνει συναγερμός.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου