Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Μητσοτάκης: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές



Απέκλεισε τα σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε, κάθε σενάριο για ανασχηματισμό και εκλογές, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να σπαταλήσει το πολιτικό κεφάλαιο που έχει σωρεύσει η κυβέρνηση και ότι δεν συνιστά ζητούμενο να ακυρωθεί ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής.

Είπε συγκεκριμένα: «Μα, αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα; Η ελληνική κοινωνία πιστεύω ότι περιβάλλει την Κυβέρνηση και εμένα προσωπικά με αρκετή εμπιστοσύνη. Και το κάνει επειδή πιστεύει ότι δεν είμαι τακτικιστής. Ότι το μέλημά μου είναι να κυβερνήσω όσο πιο καλά μπορώ τη χώρα και να τιμήσω την εντολή την οποία πήρα. Πήρα μία εντολή τετραετίας. Μας προέκυψε μια πολύ μεγάλη κρίση τον πρώτο χρόνο. Αλλά, όπως σας είπα, ο πυρήνας της πολιτικής μας παραμένει ο ίδιος. Έχουμε 158 βουλευτές. Μια μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία. Είμαστε πιο ισχυροί σήμερα πολιτικά από ότι ήμασταν στις 7 Ιουλίου όταν κέρδισα στις εκλογές. Δεν έχουμε συμπληρώσει καν χρόνο. Είμαστε κυβέρνηση 10 μηνών και γίνεται συζήτηση για πρόωρες εκλογές; Τελείως ανεύθυνη αυτή η συζήτηση. Ούτε ανασχηματισμό βλέπω λόγο να κάνω αυτή τη στιγμή».(...)  Δεν είναι του παρόντος ο ανασχηματισμός, γιατί θεωρώ ότι βασικά η κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά. Και υπάρχει κάποια λογική. Όλοι, όλα τα πολιτικά στελέχη να δοκιμάζονται και να έχουν κάποιο χρόνο να μπορούν να αποδείξουν ότι αξίζουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο οποίος και τους επέλεξε, αλλά όχι βιαστικές κινήσεις και κυρίως όχι κινήσεις που πηγαίνουν κόντρα στη λογική των πραγμάτων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου