Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Αποκάλυψη ΣΟΚ Πολάκη : Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε πλιάτσικο σε θυρίδες ιδιωτών τον Αύγουστο του 2015



Ευτυχώς γλιτώσαμε από μια επικίνδυνη για την Ελλάδα κυβέρνηση Κατσαπλιάδων.

Απίστευτες αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Πολάκης και μάλιστα χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Η σοκαριστική δήλωση του Πολάκη ότι στόχος του κυβερνητικού πλιάτσικου ήταν να αντληθούν καταθέσεις και τιμαλφή για να αντιμετωπίσουν το κόστος της… περήφανης διαπραγμάτευσης, άφησε πολιτικούς και πολίτες άφωνους.

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ, καθαρά και ακροαριστερά θα λειτουργούσε ως κατσαπλιάς, θα έκανε ντου στις τραπεζικές θυρίδες των πολιτών και θα έκλεβε χρήματα και περιουσιακά στοιχεία πολιτών για να κυβερνήσει.

Η ακροαριστερή τακτική του κατσαπλιά θα έμπαινε σε εφαρμογή τον Αύγουστο του 2015, και είχε σκοπό να αντληθούν καταθέσεις και τιμαλφή και να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της «περήφανης διαπραγμάτευσης» των Τσίπρα – Βαρουφάκη που κόντεψε να καταστρέψει εντελώς την χώρα.

Η παραδοχή έγινε κατά την συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής την περασμένη Πέμπτη όταν ο Πολάκης απαντούσε στις ερωτήσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θάνου Πλεύρη αναφορικά με τους λόγους που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

Ο διάλογος Πλεύρη - Πολάκη έχει ως εξής:

Π. Πολάκης: Εδώ χρεοκοπούσε η χώρα, το πρόβλημα ήταν να βγει το δελτίο τιμών;

Θ. Πλεύρης: Ναι, γιατί πολλοί δεν ήθελαν να βγει δελτίο τιμών.

Π. Πολάκης: Και πάρα πολλά άλλα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν, κύριε Πλεύρη, εκείνη την περίοδο, έτσι; Για παράδειγμα, τον Αύγουστο δεν έγινε το άνοιγμα των θυρίδων, γιατί υπήρξαν ένα μπλοκ, γι’ αυτό δεν έγινε τότε. Και εκεί υπήρχαν κρυμμένα δισεκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται πως το plan b της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε έφοδο στο νομισματοκοπείο και πλιάτσικο σε τραπεζικές θυρίδες.

Μάλιστα το ζήτημα των θυρίδων επανήλθε και το 2018 από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου. «Υπάρχουν γύρω στις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί. Οι συναλλαγές δεν πρέπει να γίνονται κανονικά; Όταν έχεις μια οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια τα δικά μας, δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες; Όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού» είπε τότε ο κ. Αποστόλου για να προσθέσει: «Αντιλαμβάνομαι την συμπαράστασή σας στους έχοντες θυρίδες αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία που πρέπει να τύχει της ανάλογης συμπαράστασης, αλλά επαναλαμβάνω ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου