Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Harley-Davidson: Κατοχύρωσε 2 νέα μοντέλα



Δύο νέες μοτοσυκλέτες με τον κινητήρα Revolution κατοχύρωσε η Harley-Davidson, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές από τις ΗΠΑ.

Πριν λίγες ώρες, αμερικανικές πηγές αποκάλυψαν την κατοχύρωση 2 νέων μοτοσυκλετών, από την Harley-Davidson. H εταιρεία κατέθεσε σχέδια στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρώπης για τα μοντέλα, τα οποία φαίνεται ότι θα χρησιμοποιούν τον νέο κινητήρα Revolution της εταιρείας. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο κινητήρας αυτός εξοπλίζει τα αναμενόμενα Pan America και Bronx.

Τα σχέδια αλλά και τις εικόνες των πρωτότυπων μοντέλων εξασφάλισε το αμερικανικό μέσο Motorcycle.com. Ας δούμε όμως για τι μοντέλα μιλάμε: Το πρώτο και το πιο… γυμνό από τα δύο, είναι ένα flat track φιλοσοφίας μοντέλο που ίσως τοποθετηθεί απέναντι στο Indian FTR1200. Τα flat track στοιχεία είναι εξόφθαλμα, όπως για παράδειγμα η ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση με τις δύο απολήξεις, η ποδιά κάτω από τον κινητήρα και h σχετικά επίπεδη σέλα. Το μοντέλο φαίνεται να χρησιμοποιεί σωληνωτό ατσάλινο ψαλίδι με μονό αμορτισέρ στην πίσω ανάρτηση και ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, ενώ ο προβολέας θυμίζει αυτόν του Fat Bob.



H δεύτερη μοτοσυκλέτα αγκαλιάζει μια πιο «café racer» φιλοσοφία διαφέροντας στις λεπτομέρειες. Αρχικά φαίνεται από την πρώτη ματιά, το χαμηλότερο και στενό τιμόνι, το bikini fairing μπροστά, η χαρακτηριστική ουρά με την χαμηλότερα τοποθετημένη και πιο βαθιά σέλα. Η εξάτμιση είναι σε αυτή την περίπτωση μονής απόληξης και χαμηλά τοποθετημένη, στην δεξιά πλευρά του μοντέλου, ενώ εντύπωση μας προκαλεί ότι η μοτοσυκλέτα εμφανίζεται να χρησιμοποιεί συμβατικό ατσάλινο ψαλίδι και δύο αμορτισέρ πίσω.


Φυσικά σε γενικές γραμμές είναι προφανείς οι ομοιότητες των δύο μοντέλων, αφού μιλάμε για μια κοινή πλατφόρμα, ενώ οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας προχώρησαν και σε δημοσίευση φωτογραφιών των πρωτότυπων μοτοσυκλετών, που παρουσιάζουν με υπέροχο τρόπο την «υλοποίηση» των τεχνικών σχεδίων. Πως σας φαίνονται;

Είναι φανερό ότι η Harley-Davidson έχει έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό νέων μοντέλων εν ενεργεία, φτάνει μόνο να δούμε πότε και πως θα υλοποιηθεί. Η Αμερικανική εταιρεία με την τεράστια ιστορία, αντιμετωπίζει ταραχώδεις καιρούς με μείωση πωλήσεων και διοικητικές αλλαγές, όμως ελπίζουμε ότι θα βγει «νικήτρια» από όλα αυτά φέρνοντας επιτυχώς τα νέα μοντέλα της στην παραγωγή.



Φωτογραφίες: Motorcycle.com
mototriti.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου