Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Την ώρα που δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίζονται ο Τσιόδρας στα νοσοκομεία εμψύχωνε γιατρούς και νοσηλευτές



Την ώρα που ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίζονται βάλλοντας κατά του Σωτήρη Τσιόδρα, πολύ θετικά λειτούργησε η επίσκεψη του την Τρίτη στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Αγία Βαρβάρα», επισημαίνει με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο «σεμνός ΥΠΕάρχης κύριος Χρήστος Ροϊλός», όπως τον αποκάλεσε χθες στην ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Ο Χ. Ροϊλός που συνόδευσε τον Σωτήρη Τσιόδρα στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19, αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ήταν σημαντικό για την ψυχολογία τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών και των νοσηλευτών, καθώς μετά την επίσκεψη όλοι ήταν κατενθουσιασμένοι. Αισθάνθηκαν ότι κάποιος έδειχνε ενδιαφέρον για αυτούς και τους έκανε εξαιρετική εντύπωση το γεγονός ότι τους μίλησε ανθρώπινα».

Το υψηλό ηθικό είναι πρωταρχικής σημασίας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, στις οποίες εργάζονται και δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού, τονίζει ο Χ. Ροϊλός, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συνθήκες της επίσκεψης του Σωτήρη Τσιόδρα στους θαλάμους των ασθενών. «Στην αρχή μετέβη στην "καθαρή" περιοχή -όπως ονομάζεται -του κτιρίου, όπου ντύθηκε με ειδική στολή και γυαλιά. Πήρε όλες τις προφυλάξεις, όπως καθορίζονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και μπήκε στους θαλάμους, όπου μίλησε με καθέναν από τους ασθενείς. Τους εμψύχωσε και τους ευχήθηκε περαστικά». Στη συνέχεια, συζήτησε για αρκετή ώρα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «το οποίο ευχαρίστησε από καρδιάς και τους είπε να μην φοβούνται».

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο κ. Ροϊλός, επικεφαλής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, η οποία περιλαμβάνει τον Πειραιά, την Δυτική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, εξηγεί γιατί επελέγη μια πτέρυγα από το νοσοκομείο «Αγ.Βαρβάρα» για να νοσηλεύσει ασθενείς με κορονοϊό.

«Το κτίριο αυτό ήταν κλειστό μέχρι το 2011, ανακαινίστηκε και επειδή είναι απομονωμένο σε σχέση με τα υπόλοιπο νοσοκομείο, κρίθηκε ως κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί για ασθενείς με κορονοϊό. Εξασφαλίζει απομόνωση και δίνει τη δυνατότητα στο υπόλοιπο νοσοκομείο να λειτουργήσει κανονικά με ασφάλεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου