Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Τα κατασχεθέντα MRAP Typhoon στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. περιπολούν στον Έβρο



Πρόκειται για το πρώτο από τα οκτώ κατασχεθέντα τεθωρακισμένα οχήματα MRAP Typhoon GSS-300, βαμμένο με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, και έφτασε το Σάββατο στις Καστανιές του Έβρου, προκειμένου να ενταχθεί στα μέσα επιτήρησης των συνόρων που συνεχίζονται εντατικά παρά την απομάκρυνση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, από το Παζαρκουλέ.

Πριν λίγες ημέρες τα τεθωρακισμένα οχήματα επιχειρούσαν για λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο και τώρα όπως φαίνεται ανανεώνονται και βάφονται στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ και όπου αλλού χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ανάγκες.




Τα οχήματα αυτά είχαν εντοπιστεί στις 14/5/2015 νότια της Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Μ/V «Tychy» που είχε προορισμό το λιμένα «Κhalid» της Λιβύης, μέσω του λιμένα «Deringe» της Τουρκίας. 

Το φορτίο του πλοίου δεσμεύτηκε στο Πειραιά σύμφωνα με τις απαγορεύσεις της παραγράφου 9 της απόφασης 1970/2011 του ΟΗΕ, ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός του οποίου απαγορεύεται η άμεση ή η έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου