Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κικίλιας: Εχουμε έναν πολύ κρίσιμο μήνα μπροστά μας -Στις 15 Απριλίου τα αποτελέσματα των μέτρων που πήραμε

Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


«Στις 15 Απριλίου θα δούμε πώς έχουν αποδώσει τα μέτρα που πήραμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «έχουμε έναν πολύ κρίσιμο μήνα μπροστά μας» και προειδοποίησε πως «κανείς δεν πρέπει να χαλαρώσει, πρέπει να μείνουμε σπίτι».

Σχετικά με την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, o υπουργός Υγείας τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης, δηλαδή η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος» και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας.

Στις 870 οι ΜΕΘ στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως έως τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία, ενώ όσον αφορά τις ΜΕΘ είπε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε».

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων και εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες».


Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου