Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα μείωσης των μισθών στο δημόσιο



«Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Σημείωσε δε, ότι «αντιμετωπίζουμε ένα εξωγενές πρόβλημα, που δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο. Το θέμα είναι η κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε όταν περάσει αυτή η κρίση να γίνει μια επανεκκίνηση με βάση την πορεία που είχαμε ως οικονομία τους πρώτους μήνες του 2020», επαναλαμβάνοντας ότι τώρα η οικονομία επιστρέφει σε ύφεση.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο, με τα ελάχιστα δυνατά σφάλματα. Η εικόνα στην οικονομία είναι κάθε ημέρα και χειρότερη. Περιμένουμε να δούμε, βάσει των εισηγήσεων των ειδικών για τα μέτρα, πώς θα κινηθεί η οικονομία τον Απρίλιο και πως τον Μάιο. Πολύ περισσότερο όταν ακούγεται ότι θα υπάρχει και νέο κύμα στο τέλος του χρόνου, ένα υπεύθυνο υπουργείο Οικονομικών, πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του», ανέφερε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου