Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης: H κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, προσπαθεί να περιγράψει τη Ν.Δ. ως κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι πραγματικά



Από την συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα και την Πρέβεζα

Γ. ΓΡΑΝΑΚΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ): Ο κ. Τζανακόπουλος σας κατηγόρησε, κατηγόρησε το κόμμα σας, ότι ασκείτε ακροδεξιά πολιτική. Ενδεχομένως να έχει πάρει και αφορμή από αυτά που τόνισε ο κ. Σαμαράς σε πρόσφατη ομιλία του. Όπου εκεί είπε ο κ. Σαμαράς: ξεπουλάμε το μακεδονικό, για μια μικρή καθυστέρηση της μείωσης των συντάξεων.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καταλαβαίνω την ανάγκη της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή, να προσπαθήσει να περιγράψει τη Νέα Δημοκρατία ως κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Επειδή  πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε τα 44α γενέθλιά μας, θα το ξαναπώ για άλλη μία φορά: Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, λαϊκή παράταξη αυτού του τόπου. Ο κ. Τζανακόπουλος είναι αυτός ο οποίος κυβερνά με την ακροδεξιά του κυρίου Καμμένου και το να χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία ως ακροδεξιά και εμένα προσωπικά ως ακροδεξιό, είναι τουλάχιστον ανέκδοτο. Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη του διαλόγου, της μετριοπάθειας και της ενότητας. Ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι η δύναμη της οπισθοδρόμησης και του διχασμού. Δεν είπαμε εμείς κουβέντες όπως «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες. Πιστεύουμε σε έναν πολιτικό διάλογο ο οποίος πρέπει να είναι μετριοπαθής και κυρίως να απαντάει στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων.

Όταν έκανα βόλτα σήμερα, όπως κάνω πάντα στις περιοδείες μου, στο κέντρο της Άρτας, αυτά για τα οποία μου μίλησαν οι πολίτες, είναι αυτά τα οποία ακούω σε όλη την Ελλάδα. Τι θα γίνει με την υπερφορολόγηση, με το διαθέσιμο εισόδημα, με τις δουλειές που δεν υπάρχουν. Ποια είναι τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τι ζητήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες μας, τι θα γίνει με τα εγγειοβελτιωτικά έργα. Αυτά τα προβλήματα δεν έχουν ταμπέλα. Δεν υπάρχει δεξιός, κεντρώος, ή αριστερός τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα πραγματικό πρόβλημα, όπως το να φτιάξεις ένα σοβαρό αρδευτικό δίκτυο για τον κάμπο της Άρτας. Εκτός αν πιστεύουν κάποιοι όπως πίστευαν, ότι «αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί». Πράγματι, οι «μνημονιακοί» φαίνεται ότι τα μάζευαν και οι «αντιμνημονιακοί» δεν μπορούν καν να τα μαζέψουν.

Άρα το ζήτημα εδώ δεν είναι τόσο ένα ζήτημα ιδεολογικής ταυτότητας ή ιδεολογικής καθαρότητας. Διότι σε εποχές, όπως η σημερινή, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλα διακυβεύματα ιστορικού χαρακτήρα, οι ιδεολογικές διαφορές εκ των πραγμάτων αμβλύνονται. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε. Και θα επιμένω, από τώρα μέχρι τις εκλογές, να καταθέτω πολιτικό λόγο ο οποίος θα έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά. Θα είναι  μετριοπαθής, θα μιλάει για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, θα δίνει ελπίδα σε μία κοινωνία η οποία είναι απογοητευμένη και αντιμετωπίζει όλους τους πολιτικούς με καχυποψία. Και θα αφήσω στους πολιτικούς μου αντιπάλους την αναζήτηση κατηγοριοποίησης της Νέας Δημοκρατίας ή ταξινόμησης της σε πολιτικούς χώρους με τους οποίους δεν έχει καμία απολύτως σχέση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου