Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Νέα Δημοκρατία : Ο αυτόματος πιλότος της Κυβέρνησης έριξε την κρουαζιέρα στα βράχια



Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πτώση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη πτώση που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκε το 2017. Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει»

Πλήρης Δήλωση

«Μεγάλη πτώση, που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, καταγράφηκε το έτος που  πέρασε. Από 4.307 κρουαζιερόπλοια το 2016 φτάσαμε στα 3.415 το 2017. Ανάλογη πτώση της τάξης του 11% καταγράφεται και στον αριθμό των επιβατών.

Ως εκ τούτου, τα έσοδα από την κρουαζιέρα μειώνονται, γεγονός που ουδόλως απασχολεί την Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να κάνει το μόνο που ξέρει: να φορολογεί ανηλεώς τους πολίτες. 

Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο στα νησιά στα οποία έχουν εγκλωβιστεί πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας της  καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί, και σε αυτό το ζήτημα, η Kυβέρνηση.

Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο των προγραμματικών της προτάσεων, θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική ενίσχυσης της κρουαζιέρας η οποία περιλαμβάνει:

την ανάπτυξη υποδομών στα μεγάλα λιμάνια με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών που παρέχονται

την άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα.

τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως η εφαρμογή νέων τουριστικών πακέτων “Cruise & Stay” και “Short Cruising.»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου