Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Λαφαζάνης στον «Ε.Τ.»: Η κυβέρνηση αυτή δεν θα φύγει κανονικά, θα ανατραπεί!



Η νέα χρονιά βρίσκει την κυβέρνηση με ενισχυμένη την εξ αριστερών απειλή, από τους παλιούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν τον «πολιορκητικό κριό» των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, που εκτιμούν ότι μπορεί το κίνημα που δημιουργείται να προκαλέσει «σοβαρό πολιτικό πρόβλημα» στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα πολιτικά οφέλη για τα αντιμνημονιακά κόμματα.

«Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας είναι αναμφισβήτητα ο ανέλπιστος πρωταγωνιστής της δημόσιας και πολιτικής ζωής και νομίζω ότι είναι ένα κίνημα το οποίο μπορεί να διαμορφώσει μέσα στο 2018 ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει διαμορφώσει ήδη χαρακτηριστικά «δυναμικότερα από αυτά της Ισπανίας», ενώ εκτιμά πως «η κυβέρνηση αυτή δεν θα φύγει με κανονικό τρόπο, η κυβέρνηση αυτή θα ανατραπεί». Η ΛΑΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει σε μαζικές κινητοποιήσεις στα δικαστήρια, με στόχο να υπάρξει αφόρητη κοινωνική και πολιτική πίεση στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια αξιοσημείωτη δυναμική των αντιμνημονιακών κομμάτων (ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ), τα οποία, αν τελικά συγκροτήσουν κοινό μέτωπο, θα μπορούσαν πιθανότατα να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, στερώντας ψήφους προφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς επιδιώκουμε με πάθος, χωρίς όρους και χωρίς καμία εξαίρεση να διαμορφωθεί ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων», επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης στον «Ε.Τ.» της Κυριακής και προσθέτει: «Μέχρι τώρα συναντάμε, κυρίως, αρνήσεις σε αυτή την προσπάθειά μας, αλλά εμείς επιμένουμε. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για συναντήσεις με όλα τα αριστερά ριζοσπαστικά αντιμνημονιακά κόμματα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με θετικές προοπτικές, εφόσον βρούμε γόνιμο έδαφος».


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου