Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τσακωμός Ερντογάν με Γάλο δημοσιογράφο



Πυρ και μανία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον ενός Γάλλου δημοσιογράφου που τον ρώτησε σχετικά με τις υποψίες ότι η Άγκυρα προμήθευσε όπλα στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος το 2014, 

Η έκρηξη Ερντογάν έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. 

Ο Γάλος δημοσιογράφος, που εργάζεται για την εκπομπή "Envoyé spécial" του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2, ρώτησε τον Ερντογάν σχετικά με το περιστατικό του Ιανουαρίου του 2014, που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2015, όταν εμποδίστηκε η διέλευση φορτηγών που ανήκαν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) και υπήρχαν υποψίες ότι μετέφεραν όπλα για τους μαχητές του αυτοαπακολούμενου Ισλαμικού Κράτους. 

Ο Ερντογάν εξοργισμένος απάντησε στον δημοσιογράφο :

«Μιλάς (χρησιμοποιώντας) λόγια της FETO (οργάνωση του Γκιουλέν) , όχι ως δημοσιογράφος. Εκείνοι που είχαν κάνει αυτές τις επιχειρήσεις ήταν εισαγγελείς της FETO, τώρα βρίσκονται στη φυλακή. Μου θέτεις αυτό το ερώτημα, όμως γιατί δεν ρωτάς τις ΗΠΑ που έστειλαν 4000 φορτηγά με όπλα στη Συρία. Είσαι δημοσιογράφος, όχι; Οφείλεις να ερευνήσεις κι αυτό επίσης» Και τελείωσε ο Ερντογάν με μια προειδοποίηση : «Δεν έχετε ενώπιόν σας κάποιον που θα το καταπιεί αυτό εύκολα».

Για την ιστορία όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Τουρκία, η Άγκυρα την είχε χαρακτηρίσει μηχανορραφία με την υπογραφή του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα που βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου