Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Αχτσιόγλου : Kούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80% για την αποπληρωμή χρεών έως 120 δόσεις



Τα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη προς τα ταμεία ανέλυσε η υπουργός Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Σύμφωνα με την κα. Αχτσιόγλου:

-"Έχει κλείσει η συμφωνία (σ.σ. με τους θεσμούς) σε ό,τι αφορά τις οφειλές 20.000 έως 50.000 ευρώ". 

-"Έχουνε συμφωνηθεί οι βασικές παράμετροι, δηλαδή ότι θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%".

-" Η αποπληρωμή θα γίνεται έως 120 δόσεις"

-"Το βασικό κριτήριο για την ένταξη θα είναι ένας έλεγχος βιωσιμότητας που θα βασίζεται σε ένα "λόγο" του βασικού χρέους προς το εισόδημα. Με τον τρόπο που διαμορφώνεται σε ότι αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία με τα στοιχεία που έχουμε ένα πολύς μεγάλος όγκος οφειλετών θα μπορέσει να ενταχθεί στην ρύθμιση".

-"Να υπενθυμίσω σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί δηλαδή) ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι δηλ. ) είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί όλοι θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση που θα κάνουμε με την υπουργική απόφαση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αντίθετη περίπτωση εάν δηλαδή έχουμε εμπόρους των οποίων οι οφειλές πάνω από  20.000 θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι με τις βασικές παραμέτρους που περιέγραψα (έλεγχος βιωσιμότητας κλπ).  ", σύμφωνα με την ίδια. 

Η κα. Αχτσιόγλου σημείωσε πως "τις υπουργικές αποφάσεις τις έχουμε σχεδόν σχεδιάσει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να έχουμε μια τελική συμφωνία έτσι ώστε τις επόμενες δύο εβδομάδες να εκδοθούν. "


Πηγή : capitla.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου