Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ. εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κατά παραγγελία ανθρωποκτονίες (συμβόλαια θανάτου) κτλπ


Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονίες (συμβόλαια θανάτου), ληστείες, εκβιάσεις και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών της ασφάλειας, εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία 53χρονου υπηκόου Αλβανίας και της 50χρονης συζύγου του, που έλαβε χώρα εντός της οικίας, που διέμεναν με τα δύο παιδιά τους, στο Περιστέρι Αττικής την 03η Φεβρουάριου 2017. 

Παράλληλα, εξετάζεται η συμμέτοχη των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Δράστες είναι 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, (2) ημεδαποί ηλικίας 20 και 32 ετών, φυσικοί αυτουργοί των κατά παραγγελία ανθρωποκτονιών, καθώς και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 46 και 53 χρόνων, ηθικοί αυτουργοί αυτών.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων και συνελήφθησαν οι (4) εξ’ αυτών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί ο 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, δεύτερος ηθικός αυτουργός (εντολέας) των κατά παραγγελία ανθρωποκτονιών.

Ως προς το χρονικό της διπλής ανθρωποκτονίας, πρώτες πρωινές ώρες της 03ης Φεβρουαρίου 2017, οι δράστες εισήλθαν σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο Περιστέρι, όπου διέμενε το ζεύγος μαζί με τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 17 και 28 ετών και αφού τραυμάτισαν θανάσιμα στο κεφάλι, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, το ζευγάρι, απεχώρησαν αφαιρώντας πορτοφόλι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ασφάλειας το θύμα (53χρονος Αλβανός υπήκοος) είχε επαφές με άγνωστους ομοεθνείς του, που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης, ενώ με κάποιους από αυτούς είχε και οικονομικές διαφορές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, διακριβώθηκε ότι οι διαφορές αυτές, αποτέλεσαν και το λόγο που οι φυσικοί αυτουργοί διέπραξαν τη διπλή ανθρωποκτονία κατά παραγγελία που δόθηκε από τους ηθικούς αυτουργούς. Μάλιστα, προκειμένου να μην υπάρξουν μάρτυρες, δολοφόνησαν και την σύζυγό του.

όπως προέκυψε οι δράστες πριν την τέλεση του εγκλήματος είχαν επικοινωνίες τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους ηθικούς αυτουργούς για τη λήψη εντολών, ενώ μετά την τέλεση αυτού, ενημέρωσαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της πράξης τους, προκειμένου να τους καταβληθεί το προσυμφωνημένο χρηματικό αντίτιμο.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δραστών στην υπό έρευνα υπόθεση, καθώς και οι ρόλοι που κατείχαν.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες σε Αττική και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών, τον εντοπισμό και σύλληψη των τεσσάρων εκ των πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι κάποια από τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς:

ο 29χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα - μεταξύ άλλων - της ληστείας, των κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και

ο 53χρονος υπήκοος Αλβανίας που αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στη διάπραξη «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, καθώς και στην τέλεση ληστειών και εκβιάσεων, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών, υποβλήθηκε 11-10-2017, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια Ανάκριση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου