Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ειρωνείες και προσβολές Τσακαλώτου στη Βουλή – Μόνο που δεν έβρισε


Με ύφος που θα ζήλευαν ακόμα και οι τοκογλύφοι δανειστές, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με απαξιωτικό ύφος σε μια απλή ερώτηση για την πορεία της οικονομίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρώτησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, το περιεχόμενο των 103 προαπαιτουμένων και τις δεσμεύσεις προς το ΔΝΤ.

Πρόκειται για ερώτηση που ο υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει και να απαντήσει μέσα σε λίγα λεπτά ή αν δεν γνώριζε να έλεγε απλά ότι θα ελέγξω τα στοιχεία και θα σας απαντήσω κάποια άλλη μέρα ή θα στείλει γραπτή απάντηση.

Αντιθέτως, ο κ. Τσακαλώτος με ύφος υπεροπτικό, ειρωνικό, που άγγιζε τα όρια του χυδαίου απάντησε προσβλητικά στον κ. Κουτσούκο, υπερηφανευόμενος για την… σπουδαία του καριέρα.

«Όταν άρχισα την ακαδημαϊκή μου καριέρα στο πανεπιστήμιο του Κεντ, η πρώτη έρευνα ήταν για την συναλλαγματική ισοτιμία. Κάθε ημέρα πήγαινα στην βιβλιοθήκη και αναζητούσα στοιχεία, ενώ ανέτρεχα και σε αρχεία με εφημερίδες για να δω τις ισοτιμίες τις εποχής. Τώρα οι νέοι φοιτητές μπορούν να το κάνουν με ένα πάτημα ενός κουμπιού. Το Internet που παρέχει αυτή την διευκόλυνση μπορεί να παρέχει και τις πληροφορίες στον κ. Κουτσούκο. Αν το έκανε, θα έβρισκε και τα 103 προαπαιτούμενα. Να πάει και στο site του ΔΝΤ να δει τα δικά του προαπαιτούμενα και να συγκρίνει ποια είναι ίδια και ποια διαφορετικά, αν είναι καινούρια κλπ» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος, για να προσθέσει: «Ήταν στο δημόσιο χώρο και δεν χρειαζόταν να γράψετε επιστολές και ερωτήματα. Ξέρετε τι έλεγε ο Κομφούκιος; Αν δώσεις ψάρι σε έναν άνθρωπο, θα τον κρατήσεις ζωντανό για μια ημέρα. Αν τον μάθεις να ψαρεύει θα τον κρατήσεις ζωντανό για μια ζωή, γι' αυτό οι συνεργάτες μου μπορούν να μάθουν στους δικούς σας πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο».

«Λυπάμαι για το θράσος σας» απάντησε ο κ. Κουτσούκος. «Μπορεί να μην σπούδασα στην Αγγλία, αλλά πρέπει να μάθετε να μην προσβάλλετε τους συναδέλφους σας στην Βουλή. Αντί να μας εγκαλείτε ότι δεν κάνουμε χρήση του Διαδικτύου και σας κουράζουμε, να ζητήσετε συγγνώμη. Σταματήστε να απαντάτε με ευφυολογήματα για να υπεκφύγετε. Στα αγγλικά μπορούμε να βρούμε αυτά που μας είπατε. Την επιστολή που στείλατε εσείς και ο κ. Τσίπρας στο ΔΝΤ δεν μπορούμε να την βρούμε. Επίσης, θέλω και την υπογραφή σας στο συμπληρωματικό μνημόνιο. Πήγατε την 1η Μάη και βάλατε την υπογραφή σας στο πιο αντεργατικό νομοσχέδιο. Γιατί το κρύβετε;» υπογράμμισε τέλος ο βουλευτής.

Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε τις προσβολές… «Κάνετε σαν φοιτητής που δεν έχει ετοιμαστεί καταλλήλως και μετά φωνάζει για να βρει το δίκιο του. Ακόμα και το γράμμα μας είναι στο Διαδίκτυο. Είναι ντροπή σας να έρχεστε εδώ και να μην ξέρετε τι ρωτάτε. Καθίστε και διαβάστε το Μνημόνιο. Οι απαντήσεις είναι εκεί».

Όσοι ήταν στην Ολομέλεια έμεινα με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον υπουργό Οικονομικών να προσβάλει τον βουλευτή Ηλείας. «Μα δεν τον ρώτησε κάτι παράλογο. Για την πορεία της οικονομίας τον ρώτησε», έλεγαν στους διαδρόμους της Βουλής, απορημένοι με την απαράδεκτη στάση του κ. Τσακαλώτου.


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου