Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

O Ντάισελμπλουμ δεν ζητά συγγνώμη



Παρά τις αντιδράσεις από ευρωβουλευτές κυρίως της Ισπανίας στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την αλληλεγγύη και τις χώρες του Νότου που «έφαγαν τα χρήματα σε σναπς και γυναίκες», ο Γερούν δεν ζητάει συγνώμη για τα όσα είπε.

Μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ντάισελμπλουμ είπε : «Εγώ, ως σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι σημαντική. Όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη».

Στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) Εστέμπαν Γκονθάλεθ ζήτησε την παραίτηση Ντάισελμπλουμ, ενώ οι Ισπανοί βουλευτές Έρνεστ Ορτασούν (Οικολόγοι από την Καταλονία) και Γκαμπριέλ Μάτο (Λαϊκό Κόμμα, ΡΡ), τον κάλεσαν να ζητήσει συγγνώμη.

Μάλιστα ο Τζιάνι Πιτέλα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών  αναρωτήθηκε μετά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ αν με τέτοιες τοποθετήσεις μπορεί να είναι ακόμα επικεφαλής του Εurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος φλερτάρει με τη θέση του Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup, χαρακτήρισε ατυχείς τις δηλώσεις, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Ολλανδός θα ήδη έχει μετανιώσει.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου