Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

«Φάμπρικα» προσλήψεων στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες




Ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη - Διορίστηκαν 1.404 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων καταγγέλλεται ότι είναι «φαντάσματα» - Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλάει για 689 προσλήψεις

Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των προσλήψεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για το προσφυγικό, τις ΜΚΟ και το προσωπικό που απασχολούν διαβίβασε στην Βουλή ο κ. Γιάννης Μουζάλας προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμαινε προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής πως αδυνατεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, πως προσλαμβάνει υπαλλήλους-«φαντάσματα» που δεν εμφανίζονται στην υπηρεσία τους, αλλά πληρώνονται και πως διοχετεύονται σε ΜΚΟ υπέρογκα κονδύλια, χωρίς να παρέχουν το αντίστοιχο έργο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μουζάλας αναφέρει πως για την κάλυψη των αναγκών του προσφυγικού-μεταναστευτικού έχουν προσληφθεί 689 άτομα, εκ των οποίων 311 μόνιμοι υπάλληλοι και 378 με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, δε, απασχολούνται στην Κεντρική Υπηρεσία ή σε περιφερειακές εντός όμως του νομού Αττικής, ενώ ελάχιστοι βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Για παράδειγμα, η  Κεντρική Υπηρεσία απασχολεί  161 υπαλλήλους (88μόνιμους, 73 συμβασιούχοι και το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής 142 ( 97 μόνιμοι,45 συμβασιούχοι. Την ίδια ώρα στην Λέσβο υπηρετούν 37 (4 μόνιμοι, 33 συμβασιούχοι), στην Σάμο 28 (2 μόνιμοι, 26 συμβασιούχοι), στην Χίο 32 (3 μόνιμοι, 29 συμβασιούχοι), στην Κώ 15 (3 μόνιμοι, 12 συμβασιούχοι), στην Λέρο 14 (1 μόνιμος, 13 συμβασιούχοι).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους πίνακες με τα 1.404 άτομα που διορίστηκαν 



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου