Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Δέν θέλουν να δικαστούν και κρύβονται πίσω απο την ασυλία Αυλωνίτου - Πολάκης



Είναι κομμάτι απο το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς να μην θέλεις να δικαστείς και να κρύβεσαι πίσω απο την βουλευτική ασυλία.

Τώρα εάν η επίθεση όπως κατηγορείται η κ. Αυλωνίτου και η συκοφαντική δυσφήμηση που κατηγορείται ο κ. Πολάκης είναι αδικήματα που πρέπει να καλυφθούν  και να μην δικαστούν την συμπεριφορά τους θα κρίνει ο Ελληνικός λαός.

Αρνητική εισήγηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Ελένη Αυλωνίτου έδωσε τελικά η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής αλλάζοντας εντελώς συμπεριφορά διότι την προηγούμενη είχε ψηφίσει κατά πλειοψηφία υπέρ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αλληλομηνυθεί με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο για επεισόδιο που συνέβη το 2012 πριν δηλαδή την είσοδό της στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Χάντζο, η κυρία Αυλωνίτου του επιτέθηκε και τον έγδαρε με τα νύχια της.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τότε η κυρία Αυλωνίτου επικαλέστηκε πολιτική δίωξη χωρίς ωστόσο να πείσει τα μέλη της επιτροπής καθώς αρχικά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπερ της άρσης. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να εξεταστεί εάν πρέπει να προστατεύονται οι βουλευτές οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα. Στην σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση η «ισορροπία» άλλαξε υπερ της κυρίας Αυλωνίτου καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων τοποθετήθηκαν υπερ της διατήρησης της ασυλίας της.

Στην ίδια επιτροπή συζητήθηκε και η μήνυση που υπέβαλε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγος του κ. Μανωλίδου κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μετά τις καταγγελίες του δεύτερου περί στοιχείων που εμπλέκουν την σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ σε υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός εντός Ολομέλειας και απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει  υπόθεση «με ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου».

«Θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε «τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου αν δεν τα φέρετε, θα κάνω μήνυση για να αρθεί η ασυλία σου. Ο κ. Πολάκης δεν προσκόμισε τα στοιχεία και ο βουλευτής της ΝΔ τον μήνυσε υποστηρίζοντας ότι η συκοφαντία δεν έγινε στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων και άρα η διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. 

Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής όμως σε γνωμοδότησή της υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης λειτούργησε εντός των υπουργικών του καθηκόντων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας να επικαλεστεί αναρμοδιότητα και να μην εξετάσει την υπόθεση για άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αφού δέχθηκε τη γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. 

Θα πρέπει τώρα να κινηθεί η διαδικασία με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών κι έτσι ο μεν κ.Γεωργιάδης να υποβάλλει εκ νέου μήνυση, την οποία εκ του νόμου ο εισαγγελέας θα παραπέμψει αμελητί στη Βουλή και στη συνέχεια με τις υπογραφές τριάντα βουλευτών να κινηθεί η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου