Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αμερικανός βουλευτής: Η ΠΓΔΜ δεν είναι χώρα, να μοιραστεί σε Κόσοβο και Βουλγαρία



Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σε δηλώσεις Αμερικανού βουλευτή των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος χαρακτήρισε το βαλκανικό κράτος «μη χώρα» και κάλεσε σε διαμοιρασμό του μεταξύ Κοσόβου και Βουλγαρίας.

Ο Ντάνα Ροχραμπάχερ χαρακτήρισε τη δημιουργία της «Μακεδονίας» σαν «αποτυχημένο πρότζεκτ» και ανέφερε ότι η περίοδος είναι κατάλληλη για επαναχάραξη συνόρων.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι η "Μακεδονία" δεν είναι κράτος. Συγγνώμη - δεν είναι χώρα», είπε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής (ο οποίος εκλέγεται στην Καλιφόρνια) στο αλβανικό δίκτυο Vizion Plus.

«Υπάρχει τέτοιος διχασμός στη χώρα που ποτέ οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί. Οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί της "Μακεδονίας" πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσόβου και η υπόλοιπη χώρα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή όποιας άλλης χώρας πιστεύουν ότι συγγενεύει μαζί τους», δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής είναι μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Ροχραμπάχερ ανέφερε ακόμη ότι δεν ανησυχεί για τη ρωσική επιρροή στον χώρο των Βαλκανίων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι οι απόψεις του Αμερικανού βουλευτή «δημιούργησαν τεράστια ανησυχία για τη "Μακεδονία" και την ευρύτερη περιοχή. Αναζωπυρώνουν την εθνικιστική ρητορική σε γειτονικές μας περιοχές και μας οδηγούν στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αφαιρέσει κάθε αμφιβολία και θα επαναβεβαιώσει την πάγια πολιτική του για τη "Μακεδονία" και τα Βαλκάνια».

Ο κ. Ροχραμπάχερ υπηρετεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από το 1989. Έχει χαρακτηριστεί από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν ως κομμάτι του «τρελλού περιθωριακού τμήματος» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.



Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου