Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Οργισμένος με το μπλόκο στο διάταγμά του ο Ντόναλντ Τραμπ



Ζητεί «πολύ προσεκτικούς ελέγχους» στα σύνορα, τα βάζει με τον δικαστή που ανέστειλε την απαγόρευση εισόδου

«Πολύ προσεκτικούς» ελέγχους των ανθρώπων που μπαίνουν στις ΗΠΑ έχει ζητήσει από τους συνοριοφύλακες της χώρας ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με το διάταγμά του που επέβαλε απαγόρευση εισόδου να παραμένει σε αναστολή.

Τόνισε πως τα δικαστήρια «έκαναν το πράγμα πολύ δύσκολο» και πως θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη αν κάτι συμβεί.

Το Εφετείο απέρριψε χθες το αίτημα της διοίκησης Τραμπ να επανέλθει το διάταγμα σε ισχύ. Το πρώτο «μπλόκο» είχε έρθει την Παρασκευή, από ομοσπονδιακό δικαστή.

Αυτό σημαίνει πως η εντολή Τραμπ παραμένει σε αναστολή και συνεπώς οι κάτοχοι βίζα από Ιράκ. Συρία, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη θα μπορούν να μπαίνουν κανονικά στις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική εξέταση της υπόθεσης.

Ο Λευκός Οίκος και δύο αμερικανικές πολιτείες που αμφισβητούν το διάταγμα απαγόρευσης έχουν προθεσμία έως σήμερα να παρουσιάσουν περισσότερα επιχειρήματα.

Καταφεύγοντας στο προσφιλές του μέσο, το Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος τα έβαλε με τον δικαστή του Σιάτλ James Robart που μπλόκαρε το διάταγμά του. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Έδωσα εντολή στις υπηρεσίες Εσωτερικής Ασφάλειας να ελέγχουν τους ανθρώπους που μπαίνουν στη χώρα μας ΠΟΛΥΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ» (sic). «Δεν το πιστεύω πως ένας δικαστής βάζει τη χώρα μας σε τέτοιο κίνδυνο. Αν κάτι συμβεί θα φταίει εκείνος και το δικαστικό σύστημα. Ο κόσμος συρρέει. Κακό!».

Νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του δικαστή «γελοία» και τον ίδιο «αυτοαποκαλούμενο δικαστή».



Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου