Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Υπέρ της σκληρής στάσης ΔΝΤ για την Ελλάδα η κυβέρνηση Τραμπ




Η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ τείνει να αποστασιοποιείται από την στάση που κράτησε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journa.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η νέα κυβέρνηση θα ενθαρρύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τηρήσει μια σκληρή στάση στο ελληνικό ζήτημα, μετά από δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στήβεν Μνούχιν, ότι η ελληνική κρίση είναι ένα αμιγώς «ευρωπαϊκό πρόβλημα». 

«Είναι ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πρόβλημα. Συζητάμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ για το συγκεκριμένο θέμα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η (κατάσταση) καθοδηγείται από τους Ευρωπαίους εταίρους», δήλωσε. Η παραπάνω δήλωση, σε συνδυασμό με την συζήτηση που είχε ο Μνούχιν με την διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την Τρίτη, δείχνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα δημιουργήσει περισσότερα εμπόδια για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

 Η εφημερίδα επικαλείται τέλος αναλυτές που δεν θεωρούν πιθανή μια συμμετοχή του Ταμείου. Ο Νέιθαν Σιτς, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, δεν βλέπει νέα χρηματοδότηση σύντομα. «Είναι δύσκολο να αισιοδοξεί κανείς ότι θα έχουμε σημαντική ελάφρυνση χρέους που θα επιτρέπει την συμμετοχή του Ταμείου».




Πηγή : dikaiologitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου