Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι πολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι την παραχώρηση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο δημόσιο



Στο "πάρτι" που στήθηκε εχθές  ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος παρέδωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Δρακόπουλος έκανε και μια αναφορά που έκανε αίσθηση και είναι αληθινή , είπε πως το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία σατιρίζουν και μιλάνε με καυστικό τρόπο για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού στο ελληνικό Δημόσιο.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι από το ακροατήριο γέλασαν, η πληθώρα των μηνυμάτων αυτών δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απόδειξη του ελληνικού δημοσίου να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να σεβαστεί και να διαχειριστεί τέτοια έργα. 

Μερικά από τα μηνύματα των πολιτών που διάβασε ο κ. Δρακόπουλος έλεγαν : 

«Η αρχή του τέλους», 
«Ήρθε η ώρα που όλοι φοβόμασταν», 
«Θα θυμάμαι το πριν και το μετά», 
«Και τώρα θα αρχίσει η παρακμή», 
«Γιατί βρε καλοί μου άνθρωποι, πρώτη φορά έρχεστε στην Ελλάδα;»,
«Πραγματικά με θλίβει που γίνεται η παράδοση στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη και καμιάν ελπίδα ότι το κράτος μπορεί να διαχειριστεί σωστά το Κέντρο Πολιτισμού», 
«Αναρωτιέμαι εάν το ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχου έχει αντιληφθεί πως οτιδήποτε περνά στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου καταστρέφεται»,
«Δεν θέλω να καταλήξει ένα απεριποίητο και παρατημένο κτίριο. Λάβετε υπόψη το μήνυμά μου κι ας είμαι 15 χρονών»

Αυτό δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα και πρέπει να προβληματίσει το Ελληνικό δημόσιο και τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την αποτελεσματικότητα τους και την επάρκεια τους να λειτουργήσουν τέτοιου μεγέθους έργα, το ίδιο ισχύει και για την προσεκτική τοποθέτηση ανθρώπων στις διοικήσεις με αποδεδειγμένη ικανότητα και όχι την κομματική ταυτότητα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου