Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σάλος με τα δημοσιεύματα για ροζ βίντεο του Τραμπ που γυρίστηκε στη Μόσχα



Η Ρωσία δεν έχει στη διάθεσή της «φακέλους με πληροφορίες που να διακυβεύουν τη φήμη» του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε από τη μεριά του το Κρεμλίνο

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει στις ΗΠΑ το θέμα των «ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων» και οι φήμες για ένα ροζ βίντεο που φέρονται να κατέχουν οι Ρώσοι με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καταγγέλλουν ότι η Ρωσία είχε κεντρικό ρόλο στις ηλεκτρονικές υποκλοπές, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί ο Τραμπ, ώστε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Η Μόσχα από την πλευρά της έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή, αλλά πλέον η υπόθεση παίρνει άλλες διαστάσεις καθώς διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι Ρώσοι διαθέτουν υλικό με το νέο Αμερικανό πρόεδρο σε όργια σε ξενοδοχείο της Μόσχας.

Η πληροφορία αυτή φέρεται να περιλαμβάνεται σε ένα έγγραφο το οποίο παραδόθηκε από στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ στην ενημέρωση που έκαναν στο νέο Αμερικανό πρόεδρο την περασμένη Παρασκευή.

Το υλικό κατά τις πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ παρέδωσε ένας Βρετανός κατάσκοπος, ο οποίος, όπως υποστηρίζει το CNN, αποτελεί αξιόπιστη πηγή από τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

O διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ, δήλωσε ότι μίλησε με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χθες το βράδυ, αναφορικά με τις «διαρροές» στα ΜΜΕ σχετικά με την απόρρητη ενημέρωση για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας, στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές, που έλαβε ο Τραμπ, την Παρασκευή.

Ο Κλάπερ τόνισε ότι δε νομίζει ότι η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διέρρευσε ένα έγγραφο με δεδομένα προσωπικής ασφάλειας, αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι μέλη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών έχουν στα χέρια τους πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Τονίζω με έμφαση ότι το έγγραφο αυτό, δεν αποτελεί προϊόν των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και για το λόγο αυτό, δε νομίζω ότι η διαρροή του, έγινε από την κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλάπερ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να τον πιέσει και επέρριψε την ευθύνη στις υπηρεσίες πληροφοριών για τις αναφορές στον Τύπο ότι η Μόσχα είχε κατασκευάσει πληροφορίες με σκοπό να τον εκθέσει.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter μερικές ώρες πριν από την πρώτη εδώ και έξι μήνες συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, ο Τραμπ κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών για «μια τελευταία βολή» εναντίον του με τη διαρροή της πληροφορίας.

Η Ρωσία δεν έχει στη διάθεσή της «φακέλους με πληροφορίες που να διακυβεύουν τη φήμη» του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε από τη μεριά του το Κρεμλίνο, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες των επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προϊόν μιας «απόλυτης παραποίησης» που έχει στόχο να βλάψει τις διμερείς σχέσεις με την Ουάσινγκτον.

«Το Κρεμλίνο δεν έχει στην κατοχή του 'kompromat' για τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χρησιμοποιώντας έναν όρο που χρησιμοποιείτο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης για να χαρακτηριστούν οι ενοχοποιητικές πληροφορίες που συλλέγονταν σε βάρος προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενα εκβιασμού.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν χθες στην ύπαρξη ενός 35σέλιδου εγγράφου στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς πληροφορίες που παρουσιάζονται ως ενοχοποιητικές για τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως η φερόμενη ύπαρξη ενός βίντεο σεξουαλικής φύσης που γυρίστηκε κρυφά από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Μόσχα το 2013.




Πηγή : news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου