Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο Τόσκας βλέπει μείωση της εγκληματικότητας και αφήνει άφωνους τους Έλληνες



«Υπάρχει αύξηση της αστυνόμευσης και μείωση της εγκληματικότητας» δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσθέτοντας ότι αντιμετωπίζονται σταδιακά προβλήματα δεκαετιών που είχαν αφεθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να χρονίζουν και χωρίς αστυνομική παρέμβαση.

Αυτό που είπε ο κ. υπουργός απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα γιατί τα φαινόμενα εγκληματικότητας γιατί μόνο μείωση δεν έχουν αντίθετα έχουν γίνει σκληρότερες οι μορφές εγκληματικότητας.

Ο κ. Τόσκας νομίζει επίσης ότι η σύλληψη της Πόλας Ρούπα ήταν δικιά του επιτυχία και κάποιοι ζηλεύουν με την σύλληψη της και  έκανε λόγο για αντίδραση κάποιων, επειδή η σύλληψη της Πόλας Ρούπα ήταν πολύ σημαντικό πλήγμα, «καθώς συνελήφθη ένα πολύ σημαντικό στέλεχος τρομοκρατικών οργανώσεων».

Φυσικά πέρασε και δεν ακούμπησε ο κ. Τόσκας από αυτή την σύλληψη η οποία έγινε αποκλειστικά και μόνο από ικανότατους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής και σημαντικές πληροφορίες που την έδωσαν στο χέρι.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα Εξάρχεια, έκανε λόγο για επιπόλαιη προσέγγιση αντιμετώπισης του προβλήματος και διερωτήθηκε γιατί δεν έκανε η ΝΔ τίποτα τόσα χρόνια, εάν ήταν τόσο απλό.

Απέρριψε την κριτική περί πολιτικής ανοχής και χαμηλών τόνων που δίνει το δικαίωμα σε όσους θέλουν, να πράττουν, λέγοντας πως το «καλή αστυνομία, κακός υπουργός» και το ότι «η αστυνομία θέλει, αλλά δεν την αφήνει ο υπουργός» είναι παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Όπως υποστήριξε, το ζήτημα των Εξαρχείων πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενικότερες συναινέσεις και με συμβολή από όλες τις πλευρές. Ακόμη, ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται σε 24 ώρες με τη «λύση της εφ’ όπλου λόγχης και της γενικευμένης επίθεσης, που με πολύ επιπόλαιο τρόπο είπε ο κ. Μητσοτάκης».

«Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα τόσο γρήγορα, εκτός αν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερη ζημιά», είπε τελειώνοντας ο κ. Τόσκας αλλά δεν μας είπε τι κάνει τόσο καιρό για το θέμα των Εξαρχείων ο ίδιος γιατί εδώ και τόσο καιρό την ζημιά την κάνουν οι αντιεξουσιαστές που κάνουν ότι θέλουν όποτε θέλουν χωρίς να τους πειράζει κανένας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου