Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ο Οργανωτικός Αυγενάκης είχε ετοιμάσει την Κρήτη να υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη



Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται και σήμερα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, επίσκεψη που έγινε υπό την οργάνωση και την εποπτεία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης Λευτέρη Αυγενάκη.


Την χθεσινή ομιλία του προόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά, παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση και επανέφερε το αίτημα για εκλογές, ζητώντας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φύγει από την Ελλάδα,  μίλησε επίσης και για τις τελευταίες εξελίξεις με το ΕΣΡ, δίνοντας το στίγμα της αντιπολίτευσης και εμμένοντας στην σκληρή στάση ότι εάν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του Συμβουλίου.



Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: 

"Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τοποθέτηση της Έφη Αχτσιόγλου ώς Υπουργού Εργασίας λέγοντας :

Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις; Σημασία δεν έχουν οι αλλαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο".



Η χθεσινή του ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη  στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας  κάνοντας την παρακάτω δήλωση :

«Με ιδιαίτερη χαρά, επισκέφθηκα, σήμερα, την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, στα Χανιά. Για εμένα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, καθώς είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω το σύνολο της θητείας μου σε μία Πτέρυγα Μάχης, στην 346 Μοίρα, στην Αγχίαλο. 

Είχα την ευκαιρία και σήμερα να συνομιλήσω με τους χειριστές και το προσωπικό. Να διαπιστώσω, για άλλη μία φορά, την άρτια επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. 

Θέλω, στο πρόσωπο των χειριστών, που έχουν την καλοσύνη να με πλαισιώσουν σήμερα, να συγχαρώ όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τους χειριστές μας, αλλά και όλο το προσωπικό για την πολύ μεγάλη προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν, να διασφαλίσουν σε δύσκολους καιρούς την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Θέλω να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία και η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκονται πάντα κοντά τους, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη δυσκολία του εγχειρήματός τους, της δουλειάς τους. Να γνωρίζουν ότι απολαμβάνουν πάντα τον αμέριστο σεβασμό και την εκτίμησή μας. 

Χρόνια πολλά και πάλι για την Πολεμική μας Αεροπορία». 




Παρευρέθη επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου κάνοντας την παρακάτω δήλωση :

«Εδώ, στο Αρκάδι, πριν από 150 χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης. 

Η θυσία του Αρκαδίου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ. 

Τιμούμε αυτούς τους Κρητικούς αγωνιστές, που έδωσαν τη δική τους προσωπική μάχη για την ελευθερία, αλλά και για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Σηματοδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, την ενότητα του ελληνικού έθνους. 

Τους είμαστε αιώνια υπόχρεοι. 

Αιωνία η μνήμη τους».  


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και κατά την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, επισκέφτηκε  την οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, είχα την ευκαιρία, σήμερα, να επισκεφθώ την ανακαινισμένη οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου και να ξεναγηθώ από τον γενικό διευθυντή κ. Νίκο Παπαδάκη. 

Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει αυτήν την ιστορική κατοικία, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την πάρα πολύ σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Του πιο σπουδαίου πολιτικού της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.

Του δημιουργού της σύγχρονης Ελλάδας. 

Ενός πολιτικού, του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, όσο ήταν και πριν από έναν ακριβώς αιώνα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου